spot_img
spot_imgspot_img
17 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

FTI, Bodrum’da sezonu 9 aya çıkaracak

Seçtiklerimiz

FTI Grup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, 2018 yılında Bodrum’a 100 bin Alman turist getireceklerini belirtirken Bodrum için uçuşların 24 Mart’tan başlayıp 25 Kasım’da sona erdireceğiz. Bu tarihler arasındaki uçuşlarımız gerçekleşirse Bodrum’da turizm 9’a aya çıkmış olacak” dedi.
 
Meeting Point ve Sonnenklar TV işbirliği ile gerçekleşen toplantıda konuşan Ayhan, geçen sene Bodrum’a 20 bin turist getirmeyi başardıklarını ifade etti.
 
Türk-Alman dostluğuna da dikkat çeken FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, 60 yıl önce başlayan bu dostluğun geçen yıl siyasi gelişmeler yüzünden zarar gördüğünü vurguladı. Amaçlarının oluşan bu olumsuz imajın ortadan kaldırılması olduğunu söyleyen Ayhan, “Bodrum’a gelen Alman gazeteciler gördüler ki kara propaganda yapılarak olumsuz bir tablo çizilen Türkiye sandıkları gibi bir yer değil. Türk Alman dostluğunun 60. Yıl etkinlikleri kapsamında 35 Alman basın mensubunu Türkiye’ye getirerek yaşantımızı gösterdik” dedi.
 
RİSK OLMAZSA OLMAZ
 
2016’da Bodrum’a gelen 28 bin Alman turistin 20 binini FTI olarak getirdiklerini söyleyen Hicabi Ayhan “Tur operatörleri risk almazsa uçak firmaları düşük sezonda ve çukur sezonda uçuş programı yapamaz. Bodrum’a 2018 yılında getirmeyi hedeflediğimiz Alman turist sayısı 100 bin kişi. Doğrudan Bodrum havaalanına uçuş yapacak uçakların gelecek yıla ait planlamaları tamamlandı. Bu uçaklardaki yüzde 50 koltuğu satın alma garantisini verdik. Bu riske girmese idik bu projeleri geliştiremezdik. Ayrıca Almanya’nın büyük şehirlerinin yanı sıra daha önce Bodrum’a hiç uçak kaldırmayan 16 yerden de uçuşlarımızı onayladık. Genele yayılma açısından lokal havaalanlarından uçuş sağlamak oldukça önemli bir karar” dedi
 
DESTEK ÖNEMLİYDİ
 
Kriz döneminde verilen her türlü desteğin önemine dikkat çeken Ayhan, “Devletin yakıt konusunda vermeyi vaat ettiği desteği yolcularımıza yansıttık ancak biliyorsunuz ki zamanın da verilmeyen bir desteğin pek anlamı kalmıyor. Uçak planlaması gelecek yıl için yapıldı. Devletten destek için hala bir gelişme yok” dedi.
 
BODRUM’UN YER ALDIĞI KONUM ÇOK DEĞERLİ
 
Türkiye genelinde 2018 yılında 1 milyon turist hedefi çizdiklerini söyleyen Ayhan, “Bodrum’un öncelikle bir havaalanının olması, özel mimarisi, iklimi, otelleri, Mavi Yolculuğu gibi bir çok avantajı var. Biz bunları görüyoruz. Firma olarak zaten diğerlerinden farklı olarak yeni lokasyonlar belirleyip oralara yatırım yapmayı tercih ediyoruz. Bodrum’a Alman turistlerin gelmesi için de yatırım yapacağız. Başta Bodrum Belediye Başkanı ve TAV olmak üzere birçok kurum ile işbirliği içindeyiz” ifadelerini kullandı.
 
Alman turistlerin Bodrum’a gelmelerini teşvik etmek için bu konuda çalıştıklarını belirten FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, “Hazırladığımız özel tur paketleri ile gelen turistler bir hafta Bodrum bir hafta Kos’ta kalacak şekilde satışlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
RENKLİ GECE
 
Ramada Otel Bodrum’da kokteyl ile başlayan gece, gala yemeği ile devam etti. Bodrum’un tarihi yapıları ve yöresel müzikler ile gece keyifli bir şekilde son buldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika