spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
İstanbul
Cuma, 10 Mayıs 2024

Dünyanın En İyi Havalimanı Unvanı Değişti: En İyi Havalimanı Artık Katar’da!

Seçtiklerimiz

Skytrax’a göre Singapur’daki Changi artık dünyanın en iyi havalimanı değil. Skytrax’tan Büyük Sürpriz: Dünyanın En İyi Havalimanı Artık Doha’da!

Doha Hamad Uluslararası Havalimanı, Skytrax’a Göre Dünyanın En İyi Havalimanı Seçildi

Qatar’ın Doha kentinde bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı (DOH), Skytrax tarafından dünyanın en iyi havalimanı seçildi ve bu unvanı Singapur Changi Havalimanı’ndan (SIN) devraldı.

DOH, 17 Nisan 2024 tarihinde Frankfurt’taki Passenger Terminal EXPO’da düzenlenen Dünya Havalimanı Ödülleri’nde bu unvana layık görüldü. Kazanan, Ağustos 2023 ile Mart 2024 arasında yapılan yolcu memnuniyeti anketleri temel alınarak belirlendi.

Yolcular, check-in ve transfer deneyimleri, pasaport kontrolü, alışveriş ve uçuşa kalkış gibi temel havalimanı hizmetlerini değerlendirdi. Bu, DOH Havalimanı’nın Skytrax tarafından üçüncü kez dünyanın en iyisi olarak seçilmesidir; daha önce 2021 ve 2022 yıllarında da bu unvanı almıştı.

Havalimanı ayrıca, ardışık ikinci kez Dünyanın En İyi Havalimanı Alışveriş ve Orta Doğu’nun En İyi Havalimanı unvanlarını da kazandı. Changi Havalimanı, Skytrax tarafından sürekli olarak bir numara olarak seçilmiş ve 2013’ten 2020’ye kadar ve tekrar 2023’te dünyanın en iyi havalimanı unvanını almıştı.

2024 yılında ise Changi Havalimanı, küresel sıralamada ikinci oldu ve Asya’nın En İyi Havalimanı ile Dünyanın En İyi Havalimanı Pasaport Kontrol Hizmeti ödüllerini kazandı.

Katar Havayolları Grubu CEO’su Engr. Badr Mohammed Al-Meer bir açıklamada. “Bu, yolculara en iyi seyahat deneyimini sunmada katkıda bulunan ekibimizin ve ortaklarımızın özverisinin bir kanıtıdır,” dedi

Al-Meer. Sıralamada yüksek bir yer alan diğer havalimanları arasında Seul’ün Incheon Havalimanı (ICN), üçüncü sıraya yükseldi ve aynı zamanda 2024’ün Dünyanın En Çok Aile Dostu Havalimanı seçildi.

Tokyo Haneda Havalimanı (HND), küresel sıralamada dördüncü sıraya yerleşti ve aynı zamanda Dünyanın En Temiz Havalimanı, Dünyanın En İyi Yurt İçi Havalimanı ve Dünyanın En İyi Havalimanı PMR ve Erişilebilir Tesislerini sunma ödüllerini aldı.

2000’den bu yana Dünyanın En İyi Havalimanı ödüllerinin tüm kazananlarının listesini buradan görülebilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika