spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
İstanbul
Pazartesi, 29 Nisan 2024

İnsan Dışkısından Uçak Yakıtı: Firefly ve Wizz Air’dan Çevreci İş Birliği

Seçtiklerimiz

Havacılıkta Gelinen Nokta: Firefly, İnsan Dışkısını Uçak Yakıtına Dönüştürüyor

İnsan Dışkısından Uçak Yakıtı: Firefly ve Wizz Air İş Birliği

Birleşik Krallık merkezli biyoyakıt şirketi Firefly, sürdürülebilir havacılık yakıtı için atık dönüşümünde yeni bir adım atıyor. İnsan dışkısını uçak yakıtına dönüştürmeyi hedefleyen şirket, Wizz Air ile ticari bir rafineri kurma anlaşması yaptı.

Firefly’ın planladığı rafineri, 2028’de Londra’daki havalimanlarına hizmet verecek ve kanalizasyon atıklarını sürdürülebilir havacılık yakıtına dönüştürecek. Ancak üretilen yakıtın yasal denetim sürecinden geçmesi gerekiyor.

Firefly CEO’su James Hygate, ürettikleri biyoyakıtın jet yakıtından kimyasal olarak ayırt edilemeyeceğini belirtiyor ve bu teknolojinin havacılık sektöründe devrim niteliğinde olduğunu vurguluyor.

Düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air, Firefly’ın yakıtından gelecek 15 yıl için önemli miktarda sipariş vererek yatırım yapıyor. Bu adım, havacılık sektöründe karbon emisyonlarının azaltılması için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’ne göre, sürdürülebilir havacılık yakıtları havacılık sektöründe karbon salımlarının azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir ve sektörün 2050’de net sıfır karbondioksit salımına ulaşma hedefine katkıda bulunabilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika