spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ELECTRON Aerospace, Pil Gücüyle Çalışan Uçakları İçin Anlaşma İmzaladı

Seçtiklerimiz

ELECTRON Aerospace, Pil Gücüyle Çalışan Uçakları İçin Anlaşma İmzaladı

Hollanda merkezli elektrikli uçak geliştiricisi ELECTRON Aerospace, gelecekteki pil gücüyle çalışan uçakları için iki yeni müşteriyle anlaşma imzaladı.

Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Air2E ve New York’un Farmingdale şehrinde bulunan Hopscotch Air adlı iki hava taksi işletmecisi, henüz geliştirilme aşamasında olan Electron 5 uçağı için sipariş verdiler.

Bu iki anlaşma, tam olarak açıklanmayan bir dağılımla, ELECTRON Aerospace’ın şimdiden yaklaşık 200 milyon avro değerinde sipariş topladığını gösteriyor. ELECTRON Aerospace, aynı zamanda bir hava operatörü olmayı da planlıyor ve ELECTRON Aviation markası altında faaliyet gösterecek.

Şirket ayrıca, Danimarkalı lojistik şirketi DANX Carousel ile de bir anlaşma yapmış ve bu ortaklık aracılığıyla, DANX Carousel’ın ELECTRON’un ilk üç yılında işletme kapasitesinin %25’ine erişimi sağlanmış.

İlk versiyonu beş kişiyi (bir pilot ve en fazla dört yolcu) 750 km mesafeye taşıyabilecek olan Electron 5’in, pil teknolojisindeki gelişmelerle beş kişilik kapasiteye çıkması planlanıyor.

Air2E’nin CEO’su Norbert Werle’ye göre, bu yeni elektrikli uçak operasyonel maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir, potansiyel olarak %50’ye kadar. Bu adım, iklim değişikliği ile mücadelede havacılık dönüşümüne yatırım yapma taahhüdünü yansıtıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika