spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
İstanbul
Cuma, 10 Mayıs 2024

Boeing, Tarihinin En Büyük Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Alımını Gerçekleştiriyor

Seçtiklerimiz

Boeing’in Sürdürülebilirlik Misyonu: Tarihinin En Büyük Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Alımı

Boeing, tarihinin en büyük sürdürülebilir havacılık yakıtı alımını duyurdu. Şirket, 2024 yılındaki ABD ticari operasyonlarını desteklemek ve karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla 9.4 milyon galon (35.6 milyon litre) karışık sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) alımı yapmayı taahhüt etti.

Bu alım, şirketin 2023 yılındaki toplam SAF alımlarının %60’ından fazlasını oluşturarak, şirketin küresel SAF ürünlerinin arzını artırmaya yönelik misyonunun bir parçasıdır. Karışık yakıt, yağ atıkları gibi atıklardan yapılan %30 SAF ve geleneksel havacılık jet yakıtının %70’ini içermektedir.

Boeing ecoDemonstrator programını ve Boeing ABD ticari operasyonel uçuşlarını, dahil olmak üzere gösteri ve test uçuşlarını destekleyecek. Boeing, bu alımla birlikte karbon dioksit emisyonları azaltım kredilerini de satın alacak. Yeni satın alma anlaşmalarının koşulları çerçevesinde Boeing, iki SAF tedarikçisiyle imzaladığı anlaşmalarla, şirketin kendi yakıt çiftliklerine doğrudan 4 milyon galon karışık SAF alacak.

EPIC Fuels (Signature Aviation Group’un bir parçası) ve Avfuel, Finlandiya merkezli petrol rafinerisi Neste tarafından üretilen karışık SAF’ı Boeing’e tedarik edecek. Boeing ayrıca ‘kitap ve talep’ adı verilen bir muhasebe süreciyle ek 5.4 milyon galon SAF alımı yapacak.

Bu alımlar sayesinde EPIC Fuels, Neste tarafından üretilen karışık SAF’ı, World Fuel Services ise World Energy’den üretilen SAF’ı Boeing’e tedarik edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika