spot_img
spot_imgspot_img
13.9 C
İstanbul
Pazartesi, 13 Mayıs 2024

Airbus, Kuzey Amerika’da Yeni Liderlik Atamasını Duyurdu: Eski JetBlue CEO’su, Robin Hayes

Seçtiklerimiz

Eski JetBlue CEO’su, Airbus Americas’ın Başına Geçiyor

Airbus, eski JetBlue CEO’su Robin Hayes’i Kuzey Amerika’da liderlik pozisyonuna atadı. Hayes, mevcut Başkan ve CEO Jeffrey Knittel’in 2018’den bu yana bölgenin en üst yöneticisi olarak görev yapmasının ardından 3 Haziran 2024’te emekli olacağı haberinin ardından Airbus Americas’ın başına geçecek.

Airbus, 22 Nisan 2024’te yapılan yeni atamayı duyurdu ve Hayes’in 35 yıllık küresel havacılık liderliği deneyiminden bahsederek, 19 yıllık kariyeri boyunca British Airways ve JetBlue gibi önemli şirketlerde üst düzey yönetici pozisyonlarında bulunduğunu belirtti.

2020-2022 yılları arasında Hayes, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı. Airbus CEO’su Guillaume Faury, Hayes’i Airbus’a katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Kuzey Amerika’daki stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için Hayes’in geniş endüstri deneyiminden faydalanacaklarını söyledi.

Hayes’in Airbus’taki rolü, ticari uçak işini yönetmek ve şirketin helikopter, uzay ve savunma alanlarındaki faaliyetlerini Kuzey Amerika’da koordine etmek olacak. Hayes, Airbus’a katılmaktan heyecan duyduğunu ve şirketin güvenlik ve karbonsuzlaştırmaya olan bağlılığının kişisel olarak kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.

Kuzey Amerika’da 50’den fazla noktada 10,000’den fazla Airbus çalışanı bulunuyor. Knittel, Airbus’ta çalışmanın bir “ayrıcalık” olduğunu ve takımın başarılarından “son derece gurur duyduğunu” söyledi.

Knittel, geçiş süreci boyunca Airbus’ta kalacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika