spot_img
spot_imgspot_img
14.3 C
İstanbul
Cumartesi, 11 Mayıs 2024

FlySafair Boeing 737, Johannesburg Kalkışında Ana İniş Takımı Tekerleğini Kaybetti

Seçtiklerimiz

FlySafair Boeing 737, Johannesburg Kalkışında Ana İniş Takımı Tekerleğini Kaybetti

Johannesburg kalkışında FlySafair’a ait bir Boeing 737’nin ana iniş takımı tekerleği uçağın kalkışı sırasında ayrıldı, ardından fazla yakıtı tüketerek havaalanına acil iniş yaptı.

Olayda yolcular ve mürettebatın zarar görmediği bildirildi.

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen olayda, FlySafair’in 28 uçaklık Boeing 737-800 filosundan ZS-FGE tescilli bir uçak, Johannesburg OR Tambo Uluslararası Havalimanı’ndan Cape Town Uluslararası Havalimanı’na gitmek üzere FA212 seferini gerçekleştirirken olay yaşandı.

Uçak, Johannesburg Havalimanı’ndan kalkış yaptıktan sonra ana iniş takımından bir tekerleğin ayrıldığına dair uyarı aldı. Ardından fazla yakıt tüketerek acil iniş gerçekleştirdi.

Olay sonrası sosyal medyada paylaşılan görüntüler, sol ana iniş takımının dış lastik mili üzerinde geniş çapta hasar ve uçağın altında bir su birikintisi olduğunu gösteriyor, bu da muhtemelen havaalanı itfaiyesinin iniş sonrası ana iniş takımı frenlerini soğutmak için müdahale ettiği yerdir.

Güney Afrika havacılık yetkilileri, tekerleğin gövdeden neden ayrıldığını araştırmak üzere olayı inceleyeceklerini doğruladılar.

Benzer bir olay, 7 Mart 2024 tarihinde San Francisco Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yapan bir United Airlines Boeing 777’de yaşanmıştı ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) şu anda soruşturma yürütüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika