spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing, 355 Milyon Dolarlık Zarar Açıkladı: Son çeyrek finansal sonuçlar

Seçtiklerimiz

Boeing, 355 Milyon Dolarlık Zarar Açıkladı: CEO Güvenlik Odaklı Çalışmaları Vurguluyor

Boeing, son çeyrek finansal sonuçlarını açıkladığı gün, 355 milyon dolarlık bir zararla karşı karşıya kaldığını duyurdu. Ancak, Şirket Başkanı ve CEO’su Dave Calhoun, şirketin güvenlik ve kalite odaklı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Alaska Airlines’a ait bir 737 MAX 9’un kapı tıpasının patlaması kazasının arka planında, azalan uçak üretim çıkışı, memnuniyetsiz havayolları ve her Boeing hamlesine odaklanan Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile, sonuçlarda mucizeler beklenmiyordu.

Ancak, uzmanların tahmin ettiğinden biraz daha iyi olan birinci çeyrek sonuçları, dönem için 4.5 milyar dolarlık bir öngörü yerine 3.9 milyar dolarlık bir nakit akışı ile sonuçlandı.

Boeing’in geliri, 2023 yılının birinci çeyreğinde 17.9 milyar dolardan 2024 yılının aynı döneminde %8 düşüşle 16.6 milyar dolara geriledi ve şirket ayrıca hisse başına 1.13 dolarlık bir temel zarar açıkladı.

Calhoun, “İlk çeyrek sonuçlarımız, 737 üretimini yavaşlatarak kalitede iyileşme sağlamak için attığımız anlık adımları yansıtıyor” dedi. “Kalitemizi ve güvenliğimizi güçlendirmek için gerekli zamanı alacağız ve bu çalışma bizi daha güçlü ve daha istikrarlı bir gelecek için konumlandıracak.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika