spot_img
spot_imgspot_img
17 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Türkiye’nin tek sportif havaalanı Bursa’da açıldı

Seçtiklerimiz

İşletme sahibi Burak Yürekli, Bursa’da bir sivil havacılık kampusu kurmak istediklerini söyledi.

Bursalı Burak ve Onur Yürekli kardeşler İstanbul’daki işletmelerini bırakıp 5 yıldır hobi olarak devam ettirdikleri havacılık sektöründe yenilik yapmaya karar verdi. Bursa Ovası’nda 300 dönümlük araziye Türkiye’nin tek tescilli sportif hava alanını kuran Yürekli kardeşler, mikrolight uçaklarla uçuş yapıyor. Adrenalin sevenler hava araçları arasında en tehlikesizi olarak kabul edilen mikrolight uçaklarla Bursa Ovası’nı yüksekten görme ve görüntü alma imkanı buluyor. İşletme sahibi Burak Yürekli, Türkiye’deki tek sportif hava alanını Bursa’ya kurdukları belirterek şunları söyledi:

"Mikro Park Bursa ile birlikte isteyen herkes uçakları daha yakında görebilecek. Havacılık sadece uçağı almakla bitmiyor. Meydanın da belli şartlara uyması gerekiyor. Bu hava meydanı yüksek gerilim hattının bulunmadığı, yakınlarında yüksek yapılaşmanın olmadığı bir arazide kuruldu. Hava işletme ruhsatı, Türk Hava Kurumu tarafından tescilli pilot ve uçağı bulunan bir yeriz. Biz gençlerin, öğrencilerin buraya gelmesini, gençlerin ufuklarının açılmasını istiyoruz."

‘HAVACILIK KAMPUSU OLACAK’

Tüm güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra uçuşlara başladıklarını anlatan Burak Yürekli, "Mikrolight uçuşlarının yanı sıra, burada vinç sistemi ile paraşütçü çekip atabileceğimiz, delta kanat çekebileceğiz bir tesis kurma çalışmalarımız devam ediyor. Burası tam bir havacılık kampusu haline gelecek" diye konuştu. Yürekli, havacılık hobisini 5 yılda projeye dönüştürdüklerini ifade ederek, Bursa’da geniş arazilerin sivil hacılık için uygun olduğunu kaydetti.

‘EN TEHLİKESİZ HAVA ARACI’

Mikrolight pilotu Onur Yürekli ise kalkış sırasında ağırlığı 500 kilo olan uçağın pilot ve yolcu ile birlikte 2 kişi taşıyabildiğini söyledi. Mikrolightların en tehlikesiz hava aracı olduğunu kaydeden Yürekli, herhangi bir sorunda motorsuz iniş sağlayan delta kanatlara ve paraşüte sahip olduklarını belirtti. Yürekli, uçmayı seven ve merak eden herkesin 10-15 dakikalık uçuşlarla, 200- 300 metre yükseklikle Bursa Ovasını gezerek çekim yapabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika