spot_img
spot_imgspot_img
17 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Türk Hava Kuvvetleri KC-135 ile bir ilke imza attı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kuvvetleri büyük bir başarı ile gerçekleştirdiği askeri operasyonlar ile ülkemizi yurt içerisinde ve dışarısında korumaya devam ederken, askeri tatbikatlarda ülkemizi temsil ediyor.Bu kapsamda Türk Hava Kuvvetleri’nin katılım sağlayarak tecrübelerini paylaştığı önemli tatbikatlardan birisi de, ABD / Nevada’da düzenlenen Red Flag tatbikatı.
 
Yeni nesil taktiklerin denendiği, yerden havaya atılan yeni nesil füzelerin savaş pilotlarının karşısına çıktığı, dünyanın en seçkin hava kuvvetlerinin katıldığı en önemli tatbikatlardan olan Red Flag’a, bu yıl da ülke olarak katılım sağladık.
 
Türk Hava Kuvvetleri, KC-135 ile bir ilke imza attı!


Nevada eyaletindeki Nellis Hava Üssü’nde ABD’nin müttefikleri ile stratejik planlar dahilinde savas stratejisini geliştirdiği Kırmızı Bayrak Tatbikatı, 2018 yılında üç etap şeklinde planlandı.

Bu kapsamda 9 – 23 Mart tarihlerini kapsayan ikinci etapta, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir KC-135‘de katıldı.HavaSosyalMedya tarafından paylaşılan bilgilere göre, 101. Asena filoya ait KC-135 tipi tanker uçağı 14 saat 55 dakika ile Türk Hava Kuvvetleri’nin en uzun uçuşunu gerçekleştirdi. Böylece bir ilke imza atılmış oldu.

 
Normal uçuş süresi 13.5 – 14 saat arasında. Ancak, kötü hava koşulları nedeniyle uçuş yaklaşık 15 saat sürdü. KC-135, Boeing tarafından üretilen havada yakıt ikmali yapılmasına imkan tanıyan bir tanker uçağıdır.
 
İlk uçuşunu 1956 yılında gerçekleştiren uçak, F-16’nın deposunu havada en fazla üç dakika içerisinde tamamen doldurabiliyor. Üretimi durdurulan bu uçağı Türkiye dışında, Amerika ve İsrail kullanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika