spot_img
spot_imgspot_img
17 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Onaylı WhatsApp’a sahip ilk havayolu KLM oldu

Seçtiklerimiz

WhatsApp ve KLM Royal Dutch Airlines, WhatsApp üzerinde yeni bir hizmet için benzersiz bir test başlattı. KLM, resmi WhatsApp Business uygulaması aracılığıyla müşterilerine dünya çapında rezervasyon onayı, check-in bildirimi, biniş kartı, uçuş durumu güncellemeleri ve WhatsApp’taki 10 farklı dilde sorular soruyor.

KLM, doğrulanmış bir WhatsApp işletme hesabına sahip ilk şirketlerden ve dünyanın ilk havayolu şirketlerinden biri oldu


Birkaç işletme ile birlikte WhatsApp, işletmelerin WhatsApp’ı kullanan müşterilerle iletişim kurma yollarını test ediyor. WhatsApp hem müşterileri hem de bağlandıkları işletmeler için günlük yaşamlarında değer yaratmak istiyor. Bu pilot program bu çabanın bir parçasıdır. Bu amaçla, WhatsApp, KLM gibi işletmelerin WhatsApp üzerinde müşterileri ile hızlı ve kişisel bir şekilde bağlantı kurmalarını sağlayan bir kurumsal çözüm oluşturmuş oldu. 

 

KLM Başkanı ve CEO, Pieter Elbers
 
Elbers ; KLM’nin, doğrulanmış bir WhatsApp hesabı olan dünyanın ilk havayolu şirketi olduğuna gurur duyuyorum. WhatsApp ile olan bu benzersiz ortaklık, bir havacılık öncüsü olarak konumumuzun altını çiziyor. Müşterilerimizin bulunduğu yerde olmak istiyoruz, bu gerçekten sosyal medya stratejimizde önemli bir adımdır, dedi.
 
Onaylanmış bir WhatsApp iş hesabı aracılığıyla müşterilere uçuş bilgileri sunmak, bilginin tek bir yerde kolay erişilmesini sağlar, havaalanında, yolda veya evde kullanılabilir hale getirir. Müşteriler, WhatsApp aracılığıyla 7/24, doğrudan KLM sosyal medya servis temsilcilerine ulaşabilirler. Hizmet, bilet rezervasyonu yapan veya KLM.com üzerinden check-in yapan ve WhatsApp aracılığıyla bilgi almak için kaydolan müşteriler tarafından kullanılabilir.

 

Güvenli mesajlar

Mesajlar, yalnızca müşteri ve KLM tarafından okunabilmesi için güvenlidir; başka hiç kimse, hatta WhatsApp bile okuyamaz. Müşteriler, resmi WhatsApp iş uygulamasını kullanarak doğrulanmış işletmeleri kolayca tanıyabilir. 

 

KLM ve Sosyal Medya 

KLM, 2009 yılından bu yana sosyal medya hizmetleri ve kampanyaları alanında öncülük etmiştir. KLM’in çeşitli sosyal medya platformlarında 25 milyondan fazla takipçisi vardır. Bu kanallar vasıtasıyla, KLM her hafta 100.000’den fazla mazeret alır ve bunlardan 15.000’i soru ve çözümlerdir.  KLM, WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat ve KakaoTalk’da (Kore Dili) müşterilerine, Hollanda, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Çince ve Portekizce olmak üzere dokuz farklı dilde 7/24 tek noktadan bir hizmet sunmaktadır. KLM, müşterilere Messenger aracılığıyla uçuş belgeleri ve durum güncellemeleri alma seçeneği sunan dünyanın ilk havayolu şirketi oldu.

 

@ AirNewsTimes – ANT
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika