spot_img
spot_imgspot_img
14.7 C
İstanbul
Salı, 10 Aralık 2024

IATA, Hava Kargo Endüstrisinin Dijital Dönüşümünü Hızlandırmak İçin Liderlik Şartnamesi Başlattı

Seçtiklerimiz

IATA, Hava Kargo Endüstrisinde Dijital Dönüşümü Teşvik Etmek İçin Liderlik Şartnamesi Başlattı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Hong Kong’da düzenlenen IATA Dünya Kargo Sempozyumu’nda IATA Dijitalleşme Liderlik Şartnamesi’ni duyurdu. Cathay Cargo, CHAMP Cargosystems, Global Logistics System (HK) Company Limited, IAG Cargo, IBS Software, LATAM Cargo ve Lufthansa Cargo, şartnamenin ilk imzacıları oldu.

Dijitalleşme Liderlik Şartnamesi, hava kargo endüstrisinin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırmayı amaçlayan beş temel kılavuz ilkesine bağlı kalmayı hedefliyor. IATA’nın Kargo Danışma Konseyi Üyeleri, havayolları ve daha geniş hava kargo topluluğuyla işbirliği içinde geliştirilen bu şartname, yenilikçiliği teşvik etmeyi, verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir ve uyumlu bir dijital dönüşümü desteklemeyi amaçlıyor. Şartnamenin merkezinde, veri paylaşımının IATA ONE Record kullanılarak sorunsuz ve verimli veri alışverişi için ne kadar önemli olduğu yer alıyor.

IATA’nın Kargo Global Başkanı Brendan Sullivan, “Dijitalleşme hava kargo endüstrisi için kaçınılmazdır. Birleşik ve etkili bir yaklaşım sağlamak için uyum gerektirir. IATA, bu uyumu öncüleyecek olan Dijitalleşme Liderlik Şartnamesi’ni tanıttı. Şartnamenin prensiplerine uyarak – endüstri genelinde standartları benimseyerek, sürdürülebilirliği savunarak, etik teknoloji kullanımını sağlayarak ve dijital liderliği koruyarak – şartname mükemmellik için bir ölçüt oluşturuyor” dedi.

Dijital Liderlik Kılavuz Prensipleri şu taahhütleri içeriyor:

  • Tüm tedarik zinciri boyunca global standartların kullanılmasını ve etkileşimliliği destekleyen birleşik ve işbirlikçi bir dijital stratejinin geliştirilmesini sağlamak.
  • Kapsamlı bir dijital altyapı inşa ederek ve siber güvenlik risklerine karşı koruma stratejileri uygulayarak organizasyonel dayanıklılığı artırmak ve aynı zamanda üretken yapay zeka kullanımının sorumlu olmasını sağlamak.
  • Çevre dostu teknoloji girişimlerini desteklemeye odaklanarak sürdürülebilir dijitalleşmeyi sürdürmek.
  • Dijital mükemmelliği takip ederek, güvenli ve sürdürülebilir uygulamaları ve endüstri en iyi uygulamalarını belirlemek.
  • Yeni teknolojileri kabul ederken etik kullanmak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika