spot_img
spot_imgspot_img
15.5 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Türkiye’den Mamak’a Uzay Turu

Seçtiklerimiz

Resmi açılışı yapılmamasına rağmen geçen yıl mayıs ayından bu yana 80 bin kişiyi ağırlayan Mamak Belediyesi Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya düzenlenen yurt içi tur programlarına da eklendi.

Yoğun ilgi nedeniyle ziyaretçilere randevu verildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Şehir dışından Ankara’ya gelip Anıtkabir’i, Ankara Kalesi’ni, müzeleri gezenler artık Mamak’ta Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi’ni de ziyaret ediyor” dedi. Akgül şöyle konuştu:

 
10 YILLIK DEĞİŞİMİN YANSIMASI
 
“Planetaryum, uzay sergisi, STEM atölyeleri, ay araçları gibi farklı bölümlere sahip merkezde, NASA’nın canlı teleskoplarıyla bağlantı kurulabiliyor. Planetaryumda, dev teleskoplardan alınmış görüntüleri ve uzayla ilgili filmleri ziyaretçilere sunuyoruz. Dijital teknolojiler sayesinde yıldızlar ve gök cisimleri yakından incelenebiliyor.
 
RANDEVU ALARAK GELİYORLAR


Uzay ve havacılık düzenekleriyle sergilerin yanında çok zengin STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) atölyelerimiz var. Hidroponik tarım, akuaponik tarım gibi çok farklı atölyeler açtık. Merkeze Havacılık Merkezi’ni de ekledik. Özellikle rüzgar tüneli, Vecihi Hürkuş uçağı ve anlatımı gibi ilgi çekici konu ve düzenekler bulunuyor.”
 
BU YIL HEDEF 110 BİN KİŞİ
 
Geçen yıl mayıs ayından bu yana ziyaretçi sayının 80 bini geçtiğini aktaran Akgül, “Bu yıl 110 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. İstanbul, Çorum, Kayseri, Düzce, Zonguldak, Bolu gibi 15 farklı ilden ziyaretçiler turlarla geliyor” dedi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika