spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Varlık Fonu Dört  Uçak Satmış

Seçtiklerimiz

Türkiye Varlık Fonu’nun ilk denetim raporunun TBMM’deki görüşmesi krizle başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmenin basına kapalı olması ve tutanak tutulmaması tartışmalara neden olurken, muhalefetin itirazları sonrasında görüşmelerin başka bir tarihte yapılması benimsendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan rapora göre, varlık fonu, 2017 yılında konuyla ilgili mutabakat sağlanamadığı için herhangi bir faaliyette bulunmamış.

4 UÇAK SATMIŞ

 
Varlık Fonu’nun sınırlı faaliyetleri içinde uçak satımı da yer aldı. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararıyla, 3 tanesi Başbakanlığa, bir tanesi Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam da 4 hava aracının Varlık Fonu’na devredilmesine 5 Temmuz 2017’de karar verildi.

Varlık Fonu yönetimi de, bu hava araçlarının 4.6 milyon dolar artı KDV bedeliyle, Türk Havayolları Teknik AŞ’ye sattı. Tutar da, Varlık Fonu’nun hesaplarına aktarıldı.

Rapora göre, Türkiye Varlık Fonu’nun portföyü 5 stratejik sektörde, 14 şirket 46 değerli taşınmaz ve 2 tane oyun lisansını kapsıyor. Portföyündeki stratejik sektörler ise, bankacılık ve finans, telekom, medya ve teknoloji, ulaştırma, lojistik ve altyapı, enerji ve madenilcik, tarım, gıda ve gelişmekte olan sektörlerden oluşuyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika