spot_img
spot_imgspot_img
16.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Airbus’tan Boeing’e son dakika golü!

Seçtiklerimiz

Merakla beklenen uçak siparişiyle ilgili detaylar yarın açıklanacak. Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Pegasus Havayolları’nın rekor uçak siparişine daha düşük fiyat verince rakibi Boeing’e büyük darbe vurdu. Filosunun tamamı Boeing tipi uçaklardan oluşan Pegasus, Airbus’ın cazip teklifi ile filosunu A 320neo tipi uçaklarla yenileme kararı aldı.

Ali Sabancı’nın 2005’te satın aldığı Pegasus, yarın açıklanacak uçak siparişi ile filosunda 7 yıldır süren Boeing hâkimiyetine son verecek. Bünyesindeki İzair ile 2 Boeing 737-400 ve 41 Boeing 737-800 uçağı bulunan şirket, belirlediği 2023 vizyonu için filosunu Airbus ile şekillendirecek. Türkiye pazarında Airbus ile büyük rekabet halindeki Boeing ise Pegasus’un son uçak siparişleri ile ağır yenilgi alacak.

Yeni uçak siparişi anlaşması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile şirket merkezinde yarın saat 15.00’te açıklanacak. Firma, söz konusu anlaşma ile filosunu Türk Hava Yolları (THY) ile rekabet edebilecek seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Yenilemenin yanı sıra geleceğin filosunu kurmak amacıyla çalışmalarını yürüten Ali Sabancı’nın 3 haneli uçak siparişi ile ses getirecek bir alım yapması bekleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika