spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Deutsche Lufthansa AG Bşk: Dr Christoph FRANZ

Seçtiklerimiz

S: Bu sene personel sayısını azaltarak devam edeceğinizi duyurdunuz. Eğer kriz sizin üzerinizde bu sene de devam ederse bazı diğer uyarlamalar yapmayı düşünüyor musunuz?

CF: bu, 2014’e kadar yeniden yapılanma programımız SCORE’la üstlendiğimiz uzun süreli bir çabadır. Amacımız, sadece Avrupa’nın bir numaralı havayolu olarak kalmak değil, ayrıca uzun sürede küresel rekabetteki pozisyonumuzu güçlendirmektir. Sadece, belirli alanları yeniden yapılandırırsak, işleri garanti altına alabileceğizve gelecekte yenilerini yaratabileceğiz. Azalan talebe karşılık verme amacıyla uyguladığımız kısa dönemli düzenlemeler, kapasite büyümesini azaltma sebebiyle yapılmıştır. Lufthansa Group, ek harcama olmadan kapasite büyümesini iki tarafa da uyarlamamıza olanak sağlayan uçaklarının çoğuna sahiptir.

S: Yeni bir business sınıfı sunuyorsunuz, yeni ürünle kaç tane daha yolcu gelmesini umuyorsunuz?

CF: Aslında Lufthansa Group’un tarihinde ilk defa müşterilerimize bu kadar yatırım yapıyoruz. Daha önce hiç Lufthansa’nın daha çok bekleme salonu ya da Birinci Sınıf koltukları olmamıştı. Lufthansa uçağının her koltuk yenilendi ya da yenilecek. Uzun mesafeli uçuşlarda Lufthansa’nın yeni bir Birinci Sınıf’ı, yeni bir Business Class’ı ve yeni bir Ekonomi Sınıf’ı bulunuyor. Kısacası,kabin içimizde üç milyar euro yatırımında bulunuyoruz. Buna ek olarak, takımımızı da yeniliyoruz: Lufthansa Group’un şu anda 17 milyar euro değerinde 168 yeni uçak siparişi bulunuyor. Hareketlilik talebi de büyümeyi durdurmayacak. Lufthansa Group’un yolcu sayısı 2011’de bir rekor kırarak 100 milyona ulaşsa da, bu büyümeden büyük bir pay almayı umuyoruz.

S: Aynı zamanda 747-8 Intercontinental’ı yolcu için ilk sunan sizsiniz. Bunun önemi nedir?

CF: Lufthansa’nın uçak imalatçılarıyla bir işbirliği geçmişi var. Bir yandan, uçağı faaliyete sunarken ve servise koyarken ihtiyaçlar hakkında imalatçıya, – özellikle Lufthansa Technik dünya genelindeki farklı havayolları için kontrol, bakım ve onarımda en büyük servis sağlayıcısı olduğundan beri –  değerli bilgi sağlayabiliyoruz.diğer yandan, süreç içerisinde erkenden bir uçakta neye ihtiyacımız olduğunu belirtme şansımız oluyor. Ve bu da, uçak servise sunulduğu zaman müşterilerimizin fayda sağlayacağı bir şeydir.

S: Ayrıca A380, 747-8 uçaklarına ilk siz sahip olacaksınız. Bu uçakların gerçekten birbirini tamamladığını görüyor musunuz?

CF: Evet, kesinlikle. Uçağı yapılandırmayı seçtiğimiz boyut olarak 160 farklı koltuk var. Bu da, A380’i bazı güzergahlar için, 747-8’i de diğer güzergahlar için mükemmel kılıyor.

S: Avrupa’da birkaç birleşme gerçekleştirdiniz. Bu, sizin devam etmek istediğiniz bir strateji midir? Diğer şirketlerin potansiyelini de düşünüyor musunuz?

CF: Bu stratejinden sapmak için bir sebep göremiyoruz çünkü her zaman önemli kalacak olan şey her duruma ayrı ayrı bakmak ve en mantıklı olanı değerlendirmektir. Ama yine de şu anda, Group’un yapısını değiştirmeye gerek yok.

S: Şirketiniz tüm bu farklı kollara sahip: Lufthansa Technik, Lufthansa Danışmanlık. Bunlar Lufthansa’nın güçlü bir oyuncu olmasına nasıl yardımcı oluyor?

CF: Farklı iş kollarının ve Group’ın bir bütün olarak fayda sağladığı değerli sinerjiler olmasıyla bir derece yardımcı oluyor. Buna ek olarak, farklı iş kollarının genel olarak faaliyet sonuçlarındaki dengeli etkisi vardır. Örneğin iş yolcularındaki talepte bir düşüş görürsek, bu sıklıkla MRO işinin iyi performans sağladığı durumdur, çünkü MRO’nun ekonomik devri bir havayolununkine kıyasla farklılık gösterir.

S: Gelecek 24 ay içerisinde havayolunuzun karşılaşacağı 3 ana konu nedir?

CF: Endüstrimizin dengesiz olması ve yüksek yakıt fiyatlarıyla, Alman ve Avusturya havacılık vergileri, Avrupa Emisyon Ticareti Programı ve Frankfurt’tki geçe uçuşu banı gibi ek yükler işimize büyük engeller ortaya çıkarıyor. Bu engellerle başa çıkmak için oldukça büyük çabalar harcıyoruz, ama politikanın, bizim rekabetçi kalabilmemiz için eşit şartlara ihtiyacımız olduğunu fark edeceğini umuyoruz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika