spot_img
spot_imgspot_img
14.1 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

THY'nin genç pilotları mezun oldu

Seçtiklerimiz

İSTANBUL – Türk Hava Yolları (THY), Uçuş Eğitim Akademisi'ni başarıyla bitiren 27 genç pilot, diploma ve brövelerini törenle aldı.

Pilot yetiştirmek amacıyla 2004 yılında kurulan THY Uçuş Eğitim Akademisi 2. dönem 1. filo mezunları için THY Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil törende yaptığı konuşmada, gelecekte THY'nin omurgasını oluşturacak genç pilotları kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

Kotil, genç pilotların, 25 yıl boyunca THY'yi omuzlayacaklarını belirterek, ''THY artık kendisi pilot yetiştiren bir kurum durumunda. Şirketimiz büyüdükçe daha fazla pilot yetiştireceğiz. 25 yıl süresince THY'yi sizler omuzlayacaksınız. THY için yalnız kendi okulu değil, aynı zamanda Türk Kuşu ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık Yüksek Okulu da pilot yetiştiriyor. Hayırlı olsun'' diye konuştu.

THY Uçuş Eğitim Daire Başkanı Halil Üstün de, 27 pilot adayının 15 aylık bir sürede 160 saat tek motor, 15 saat çift motor ve 40 saat simülatörde uçmak üzere 215 saatlik uçuş eğitimi ile 1200 saatlik akademik eğitim aldığını kaydetti.

 

Üstün, eğitimlerini bitiren öğrencilerin uluslararası havayolu nakliye pilotu lisansı almaya hak kazandığını belirterek, mezunların bundan sonraki yaşamlarında güvenliğe çok önem vermelerini istedi.

 

Havacılıkta özveri, sağlık ve disiplinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Üstün, genç pilotlara, havacılığı yaşam tarzı olarak benimsemeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmalardan sonra akademiyi birinci olarak bitiren Oktay Soyar, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Törende daha sonra THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir, akademiyi 1, 2 ve 3. olarak bitiren mezunlara brövelerini takarak, diplomalarını verdi.

Bu arada, mezun olan 27 pilot arasında bulunan İrfan Korhan Öralay'ın pilot brövesini, THY'de Airbus 340 kaptan pilotu olan 40 yıllık pilot babası Adnan Öralay taktı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika