spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Milli Muharip Uçağımız KAAN, Dünya Hız Sıralamasında Zirveye Oynuyor

Seçtiklerimiz

Milli Muharip Uçağımız KAAN, Dünya Sıralamasında Zirveye Oynamak Üzere

Dünya havacılık tarihinde, savaş uçakları sahip oldukları farklı özelliklerle dikkat çekiyor. 1947 yılında Bell X-1 adlı araştırma uçağı, süpersonik uçuşta saatte 1.000 mil hıza yaklaşarak mevcut hız rekorlarını kırmış ve askeri havacılıkta düzenli süpersonik uçuşun başlangıcını işaret etmişti. Bu olay, yeni bir hız çağının da kapılarını aralamıştı.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, çeşitli süpersonik jet modelleri geliştirildi. Ses duvarının aşılmasından rutin olarak ses hızının iki katı hızla uçmaya kadar uzanan bu gelişim, havacılık tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor ve havacılık mühendisliğinde sürekli ilerleme ve mükemmellik arayışını vurguluyor.

Dünya sıralamasında, Rus markası SUKHOI SU-57 jeti dünyanın en hızlı savaş uçağı olarak öne çıkıyor. Listede 2. sırayı ABD’nin F-22 RAPTOR’u alırken, Fransa’nın DASSAULT MIRAGE 2000’i ise üçüncü sırada yer alıyor.

Milli muharip uçağımız KAAN, geliştirme aşamasında olmasına rağmen saatte 2.470 km hıza ulaşarak 6. sırada yer alıyor. Eğer KAAN, TUSAŞ’ın açıkladığı hız verilerine göre listeye dahil edilmiş olsaydı, dünya sıralamasında 5. sırada yer alacaktı. Bu durum, KAAN’ın dünya sıralamasında yükselmeye aday olduğunu gösteriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika