spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Airbus’ın Yenilikçi Hibrit Aracı Racer İlk Uçuşunu Tamamladı

Seçtiklerimiz

Airbus’ın Hibrit Hava Aracı Racer İlk Uçuşunu Tamamladı

Airbus, yenilikçi hibrit hava aracı Racer’ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Hem helikopter hem de uçak özelliklerine sahip olan Racer, yüksek hızlara ulaşabilme ve yakıt verimliliği konusundaki üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. Arama kurtarma, acil müdahale ve şehirler arası shuttle servis gibi çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere tasarlanan Racer, çevre dostu ve ileri teknolojisi ile geleceğin hava taşımacılığına önemli katkılar sunuyor.

Teknik Detaylar ve Özellikler:

Racer, helikopter gibi üst pervanesi, uçak gibi kanatları ve öne bakan rotorlarıyla tasarlanmış. İlk uçuşunu Fransa’nın Marsilya kentinde gerçekleştiren bu hibrit hava aracı, Avrupa Birliği’nin Clean Sky 2 programı kapsamında geliştirildi. Racer, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını %20 oranında azaltma hedefiyle öne çıkıyor. Çift motorlu yapısı sayesinde, seyir sırasında ihtiyaç duyulmayan motor kapatılarak %30’a kadar yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

400 km/h hıza ulaşabilen Racer, aerodinamik verimlilik için tasarlanmış iki parçalı kanat yapısı ve hibrit metal kompozit gövdesi ile dikkat çekiyor. Racer, bu özellikleriyle acil müdahale ve şehirler arası ulaşım gibi çeşitli alanlarda önemli avantajlar sunuyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika