spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Ulaştırma Bakanı Yıldırım KKTC'de

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün akşam KKTC'ye uçtu


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un davetlisi olarak Bilişim Adası Çalıştayı'na katılmak üzere dün akşam KKTC'ye uçan Binali Yıldırım'ı, Ercan Devlet Havaalanı'nda Bakan Hasan Taçoy karşıladı.

Binali Yıldırım, Ercan Devlet Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'la daha önceki görüşmelerinde Kuzey Kıbrıs'a yönelik ulaşım ve iletişimle ilgili konuları kapsamlı biçimde ele aldıklarını ve geçen süre zarfında teknik ekiplerin çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs'ın altyapı ihtiyacının karşılanmasının Türkiye'de yapılan yatırımlarla paralel yürütüldüğünü belirten Yıldırım, “Bizim KKTC için bir prensibimiz var. Türkiye'de ulaşım adına iletişim adına ne varsa Kıbrıs'ta da aynısı eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Geçmişte böyleydi gelecekte de böyle devam edecek” diye konuştu.

Binali Yıldırım, KKTC'nin özellikle havacılık alanında yol ve trafik kontrol hizmetlerinde Güney Kıbrıs'tan daha iyi konumda olduğuna dikkat çekerek, Rumların buradaki gelişmeleri karartma çabalarına rağmen AB ile uluslararası kuruluşların bu konunun farkında olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ın gelişmesi ve refahın artması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını yineleyen Yıldırım, bu yöndeki adımların aynı kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

Binali Yıldırım, “Önemli olan Kıbrıs Türklerinin haklı davasını kabul ettirmektir. Adada eşit statüde, iki toplumlu bir Kıbrıs Devleti'nin daim olmasını sağlamaktır. İnşallah aklı-selim galip gelir ve bu sefer Kıbrıs'ta bu fırsat kaçırılmamış olur. Temennimiz her iki tarafın devlet başkanlarının yaptığı görüşmeler adil çözümü sağlamış olsun” dedi. Yıldırım, çözümün ne zaman ve nasıl sağlanacağını bakmaksızın KKTC ile Anavatan Türkiye'nin bakanlıkları olarak işbirliğini gelişerek devam edeceğini söyledi.

Temas ve incelemelerine bu sabah başlayan Yıldırım, Girne Acapulco otelde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la bir araya geldi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika