spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY yemekhanesinde Osmanlı damak tadı

Seçtiklerimiz

Salata bardan, etli yemek çeşitlerine her gün seçmeli tercihler sunulan yemekhanelerde, ayda 25 ton et, 30 ton bakliyat ve 70 ton sebze meyve tüketiliyor.

Ayda 125 ton gıda tüketiliyor

 

Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı ve yakın civardaki birimlerine çok kaliteli yemek hizmeti sunuluyor. Bekard Yemek Organizasyon THY’nin iç hatlar, apron, THY Teknik, Florya, THY Genel Müdürlük, THY Kargo, Güneşli ve Yenibosna’daki yemekhanelerinde 12 bin personele Osmanlı Mutfağı’nın birbirinden leziz yemeklerini tattırıyor.  Üç yıldan beri 186 personelle bu hizmeti sürdüren yemek şirketinin göze çarpan en önemli özelliğiyse çalışanlarının güler yüzlü ve cana yakın olması. Bunlardan biri de THY İç Hatlar Yemekhanesi Şefi Meral Sayım.

Çalışanlara sıcak yemek sunabilmek için her sabah tatlı bir telaş yaşadıklarını dile getiren Sayım, “Bütün yemeklerimiz sıcaklığının yanı sıra sürekli hijyenik kontrollerden geçiyor. Bunun için 4 gıda mühendisi, iki doktor numuneleri yemek ikramından önce sürekli test ediyor. THY ve TGS çalışanlarının sağlığı için bütün hijyen kurallarını tepeden tırnağa uyguluyoruz. Her sabah 08:00’de gelip genel temizliğimizi yapıyoruz. Yemekler geliyor, hazırlanıyor. Aşçılarımız yemek saatinde kazanları açıyor ve sıcak yemek ikramımız başlıyor. İyi bir zamanlama ile her gün öğlen ve akşam iki öğün sıcak yemek veriyoruz” diyor.

DİYET YAPANLARA DA HİTAP EDİYOR

Salata barda her gün 8 çeşit bulundurduklarına dikkat çeken Sayım, “Salata barın zengin olması diyet yapmak isteyenlere de büyük avantaj sağlıyor. Salat bar açık büfe olduğu için dileyen dilediği kadar çeşitte ve miktarda salata alarak hem karnını doyuruyor hem de rejime devam ediyor. Ayda 60 çeşit etli ve sebzeli yemek çıkarıyoruz. Her gün iki çeşit içeceğimiz, alternatif olarak ta mevsim meyvelerimiz var. Mönüden THY ve TGS çalışanları da çok memnun. Bütün yemek çeşitlerimiz ve hizmetlerimizden dolayı çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuşuyor.

DEĞİRMEN GİBİ GIDA IDA TÜKETİLİYOR

Yemeklerde kullanılan malzemeler konusunda bilgi veren şirketin Aşçıbaşı Yavuz Korkmaz’ın verdiği rakamlar kulak ardı edilir türden değil. Korkmaz, “Ayda 25 ton et, 30 ton bakliyat ve 70 ton sebze meyve olmak üzere toplam 125 ton gıda tüketiyoruz. Malzemeyi çok sağlıklı ve güvenilir toptancılardan, sebze meyveyi günlük olarak halden alıyoruz. Tabi malzeme kadar ustalık da çok önemli. Uluslar arası yarışmalarda ödül almış Bolu, Mengen ve Afyonlu aşçılarımız var. Genelde Osmanlı Mutfağı’nın damak tatlarını hazırlıyoruz. Çünkü bizim damak tadımız Osmanlı’dan geliyor” şeklinde konuşuyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika