spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emirates, Rekor $5.1 Milyar Kârın Ardından Beş Aylık Maaş İkramiyesi Verecek

Seçtiklerimiz

Emirates, Rekor Kârın Ardından Personele Beş Aylık Maaş İkramiyesi Verecek

Emirates Grubu, AED 18.7 milyar (US$5.1 milyar) rekor kâr açıklamasının ardından, uygun çalışanlara beş aylık (20 hafta) maaş ikramiyesi verecek. Bu, bir önceki yılın AED 10.9 milyar (US$3.0 milyar) kârına göre %71’lik etkileyici bir artışı işaret ediyor. Grubun işgücü %10 artarak 112.406 çalışanla tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Emirates ve Dnata, 2023’te önemli kâr ve gelir artışları gördü.

Emirates ayrıca, global pilot işe alım programını iyileştirilmiş faydalar, daha yüksek maaşlar ve daha iyi avantajlarla geliştireceğini duyurdu. Emirates Havayolu ve Grup İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, çalışanların adanmışlıklarını övgüyle karşılayarak, 20 haftalık kâr payını “her dirhemine” layık olduklarını belirtti.

Olumlu haberlere rağmen, Emirates, Nisan 2024’te BAE’yi vuran şiddetli sel sırasında mürettebatı uçuşlara çıkmaya zorladığı iddiasıyla eleştirildi. Ayrıca, Emirates Başkanı Sir Tim Clark’ın müşterilere yönelik açık mektubu, rekor fırtınalar sırasında mürettebatın çabalarını anmaması nedeniyle olumsuz geri bildirim aldı.

2023’te Emirates çalışanları, 31 Mart 2024’te sona eren mali yılda Dh10.6 milyar ($2.9 milyar) kâr elde edildiğinde 24 haftalık bir ikramiye almışlardı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika