spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

1 Milyon Hintli Turist geliyor

Seçtiklerimiz

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği TAAI’nin 60. Elmas Yılı Jübilesi Konvansiyonu ve Dünya Kongresi’nde Türkiye-Hindistan turizmine katkılarından dolayı Çelebi Holding’e onur plaketi sunuldu. Kongrede 2012 yılında Türkiye’ye 1 milyon Hintli turist geleceği belirtildi.

Çelebi Holding’in de sponsorlarI arasında yer aldığı, Türk Hindistan Turizm Konseyi (TITC) ile Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği TAAI işbirliğinde düzenlenen organizasyonla Hindistan turizminin en önemli 1200 temsilcisi, İstanbul’da Türk turizm yetkilileriyle bir araya geldi.

Green Park Pendik Otel ve Convention Center’da gerçekleştirilen kongre sırasında büyük ilgi gören Çelebi standında, Kuoni Travel Group India ile Çelebi Havacılık Holding arasında, "Welcome Service – Hoşgeldin Servisi" işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında; Kuoni Hindistan tarafından İstanbul’a varışlı yolculara, Çelebi Havacılık Holding tarafından "Hoşgeldin Servisi" verilecek. TAAI’nin 60. Elmas Yılı Jübilesi Veda Yemeği ise, Çelebi Holding sponsorluğunda gerçekleşti.

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz’ün yanı sıra Çelebi Holding üst düzey yönetiminin de ev sahipliğini yaptığı geceye, TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile TITC Başkanı Emin Çakmak ve çok sayıda Hintli temsilci katıldı. TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile TITC Başkanı Emin Çakmak, her iki ülke turizmine gerçekleştirdikleri önemli katkılardan dolayı Çelebi Holding’e teşekkür plaketi sundular.

HİNDİSTAN VE TÜRKİYE PARALEL ÜLKELER

Gecede konuşan Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, “Türkiye’nin ilk özel yer hizmetleri olan Çelebi olarak, bugün uluslararası arenada 13.000 kişiyi aşan çalışan sayısı ile burada sizle olmak bizlere onur vermektedir. Hintli meslektaşlarımızla, Hindistan’a en yeni ekipmanlarımızı götürdük. Hindistan’daki yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Aynı zamanda, sizlerin buradaki çalışmalarınıza da refakat edeceğiz.

Güzel insanlarınız ve güzel ülkenizden duyduğumuz memnuniyetten ötürü, Çelebi olarak kendimizi, sizin gönüllü elçiniz olarak hissediyoruz” dedi. İki ülke arasındaki paralelliklere de dikkat çeken Tokgöz, “İki ülke de eşsiz doğal güzelliklere ve köklü bir tarihi zenginliğe sahip. Her iki ülkenin mutfak kültürleri dahi, dünyaca ünlü ve hatta çoğu lezzetlerine, damak zevkine, baharat kullanımına kadar birbiriyle paralel, birbiriyle uyumlu. Yine her iki ülke de, köklü bir kültüre sahip ve günümüzde de çağdaş hayat koşullarına entegre ederek bu güzel gelenekleri yaşatıyorlar.

Hatta Hindistan ve Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik gelişmeleri dahi paralel. Her iki ülke de, küresel krize karşın büyümeye devam edebilen nadir ülkeler arasında yer alıyorlar, bölgelerinin yükselen değeri konumundalar. Bu nedenle Hindistan ve Türkiye arasında her alanda olduğu gibi turizmde sektöründe de kaydedilecek gelişmeler, her iki ülke açısından da büyük yarar sağlayacaktır. Hindistan’ın en önemli iki havalimanında Yeni Delhi ve Mumbai’de hizmet veren bir Türk şirketi olarak; böylesine güzel ve önemli bir işbirliğine, hem burada hem da Hindistan’da yürüttüğümüz faaliyetler vesilesi ile katkıda bulunmaktan, büyük mutluluk duymaktayız” diye konuştu.  

HEDEF 1 MİLYON HİNTLİ TURİST

Kongre sonrasında Hindistan turizm heyetinden 600 kişilik bir grup, yerinde incelemelerde bulunmak üzere, Antalya, Kapadokya ve İzmir’e geçtiler. Ayrıca Hintli turizm heyetinden 150 kişilik bir başka grup da, KKTC’ye gitti. Hindistan’da yurtdışı turizm trafiği, yıllık 14 milyon kişi olarak gerçekleşiyor. Hintli turistlerin öncelikli ülke listesinde ilk sırada yıllık 4 milyon kişi ile İngiltere yer alıyor. ABD’ye de yılda 2 milyon Hintli turist girişi olurken Türkiye’de bu rakam yaklaşık 100 bin olarak gerçekleşiyor.

Yürütülen çalışmalarda orta vadede hedeflenen rakam ise; Türkiye’ye yılda 1 milyon Hintli turisti çekebilmek. Bu kapsamda Türkiye’nin avantajları arasında; klasik kültür, doğa, sağlık gibi öne çıkan turizm hareketlerinin yanı sıra düğün turizmi de yer alıyor. 2011 yılında ülkemizde evlenen Hintli genç çiftlerin yanı sıra 2012 için şimdiden netleşen 6 düğün sayesinde Hindistan’ın önemli aileleri Türkiye’ye gelecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika