spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

OR-Gİ Havaalanı’nın adı neden değiştirldi?

Seçtiklerimiz

Ordu ile Giresun arasına yapılması planlanan ve iki komşu ilin ilk iki harflerinden oluşan OR-Gİ Havaalanı’nın adı Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirildi. Bu değişikliğe gerekçe olarak "ORGİ"nin (ORGY) İngilizce olarak "seks partisi" ve "alem" anlamına gelmesi gösterildi.

       

Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yazışmalarında Ordu-Giresun Havaalanı adını kullanmaya başladılar. Ordu- Giresun Havaalanı adının uzun bir isim olmadığı Türkiye’de İzmir Adnan Menderes Havaalanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı, Samsun Çarşamba Uluslararası Havaalanı gibi örneklerin bulunduğu belirtildi. 2013 yılında tamamlanması hedeflenen Ordu- Giresun Havaalanı’nın 3 bin 600 metre ulusları üçlülere sahip pisti olacak.

       

Ordu Valiliği ile Giresun Valiliği’nin, deniz kenarının dolgu yapılarak bir havaalanı inşa edilmesi istenmesi üzerine, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Demiryolları, Limanlar ve Havaalanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü Havaalanları Etüt-Proje Daire Başkanlığı’nca ÇED araştırması yaptırılarak fizibilite etüdü projesi çalışmaları sonuçlandı ve onaylanmak üzere Devlet Planlanma Teşkilatı’na (DPT) gönderildi. Havaalanının etüt projesinin yapılması sonrası, Genelkurmay Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ve Demiryolları, Limanlar ve Havaalanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden birer uzman kişilerden oluşacak Ulaştırma Komisyonu, havaalanı yapılması için kendi kurumlarını ilgilendiren konularda detaylarını belirledi.

       

Havaalanının 2.Fizibilite Raporu da Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Henüz proje aşamasında olan Ordu-Giresun Havaalanı için çalışmalar 10 yıldır sürdürülüyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika