spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Helikopter Kazasında Yeni Gelişme

Seçtiklerimiz

İstanbul Bostancı açıklarında geçen hafta düşen ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanvekili iş adamı Halil İbrahim Ünver’in hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak kazanın olduğu bölgedeki hava şartlarına dair detaylı bilgileri istedi.

Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’ndan da helikopterin enkazının ayrıntılı olarak incelenmesi ve bakım onarımıyla ilgili belgeleri talep etti. Helikoptere yıldırım çarptığı iddiasını değerlendiren savcılık, bu durumun doğru olup olmadığını araştırıyor.

 
İstanbul Bostancı açıklarında 6 Eylül’de düşen helikopterde bulunan ünlü iş adamı Halil İbrahim Ünver, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Pilot ise kazayı hafif yaralı olarak atlatmıştı. Helikopterin yıldırım çarpması sonucu düştüğü iddia edilmişti.
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da kazanın sebebini belirlemek için soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında iki yeni gelişme yaşandı. Savcılık, Meteorolji Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak kazanın gerçekleştiği zaman ve yerdeki hava koşullarının ayrıntılı olarak bildirilmesini istedi.
 
Savcılık o günün hava raporu, bulut yüksekliği ve yoğunluğu, görüş mesafesi ve sis durumu hakkında detaylı bilgi talep etti. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’ndan da, "hava aracının enkazı ile ilgili araştırmanın yapılması, bakım onarımı ile ilgili belgelerin temini, kaza sebebiyle ilgili ayrıntılı raporun tanzimi" istendi. Soruşturma devam ediyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika