spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İstanbul Havalimanı’nda Kargo Uçağı Acil Durumla Karşı Karşıya Kaldı

Seçtiklerimiz

İstanbul Havalimanı’nda Kargo Uçağı Acil Durumla Karşı Karşıya Kaldı

İstanbul Havalimanı’nda bugün sabah saatlerinde yaşanan olayda, bir kargo uçağı acil bir durumla karşı karşıya geldi ve gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Saat 08.30 civarında meydana gelen olayda, kargo uçağının iniş takımları açılmadı ve uçak zorunlu iniş için hazırlıklarını tamamladı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi ve şans eseri herhangi bir ölüm veya yaralanma yaşanmadı. Havalimanı yetkilileri, kargo uçağının acil inişinin havalimanı uçuş trafiğini olumsuz etkilemediğini belirtti. Kritik anların yaşandığı bu olayla ilgili detaylı inceleme devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Kargo Uçağı Kazasıyla İlgili Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nda meydana gelen kargo uçağı kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, bugün gerçekleşen olayda Fedex Havayolları’na ait N110FE tescilli Boeing 763 tipi kargo uçağının hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığını belirtti. Pilot tarafından saat 07.55’te bildirilen durum üzerine, uçak 08.17’de ön iniş takımı kapalı halde 16R pistine iniş yaptı.

Kazada ne ölen ne de yaralanan olduğu belirtilirken, bakanlık uzmanlarının olayı araştırma ve inceleme çalışmalarını başlattığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika