spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Dakar’da Transair Senegal Boeing 737 Pistten Çıktı: 11 Yaralı

Seçtiklerimiz

Blaise Diagne Havalimanı’nda Boeing 737 Pistten Çıktı: 11 Yaralı

Transair Senegal’e ait bir Boeing 737-300, Senegal’in Dakar kentinden Mali’nin Bamako kentine planlı bir uçuş gerçekleştirirken Dakar’ın Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’ndaki pistten çıktı.

Uçağın 78 yolcusu ve mürettebatı arasında 11 kişinin yaralandığı bildirildi, bunlardan dördü “ciddi” olarak tanımlandı, bunlardan biri ise iki pilotun biriydi. Uçağın kalkıştan önce şüpheli bir hidrolik sızıntı nedeniyle kalkış girişimini iptal ettiği belirtildi.

İptal edilen kalkış sırasında, uçağın raporlara göre pistin sol tarafından yaklaşık olarak 2,000 metre uzaklıkta pistten çıktığı ve nihayetinde havaalanındaki Senegal Cumhurbaşkanı Konağı’nın yanındaki yumuşak zeminde durduğu bildirildi. Durduğunda uçağın sol kanadı ve motoru alev aldı.

Tüm yolcular hasar görmüş uçaktan acil tahliye kaydıraklarıyla tahliye edildi. Havalimanının tek pisti (01/17) olayın ardından hemen kapatıldı.

Olay sırasında Abidjan’dan (Fildişi Sahili) Dakar’a iniş yapan bir Air Senegal uçuşu, Dakar’a inişe geçerken Banjul’e (Gambiya) yönlendirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika