spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Corendon, Vacantiebeurs Turizm Fuarında

Seçtiklerimiz

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, "Bir hava yolu işletmesi olarak yüksek sezonda ödediğimiz vergi ve harçları, kış sezonunda da ödüyoruz. Ancak yolcumuzdan aynı düzeyde gelir elde edemiyoruz. Bunun düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Yıldıray Karaer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin Hollanda’daki en önemli turizm markalarından olan Corendon’un 8-13 Ocak tarihlerinde Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Vacantiebeurs Turizm Fuarına katıldığını belirtti.

Karaer, Türk turizminin 12 aya yayılması ve turistik hacmin geliştirilebilmesi için turizmin tüm oyuncularının aktif olması ve tüm tarafların aynı dili konuşması gerektiğini kaydetti.

Tur operatörleri, otel işletmecileri, hava yolu şirketleri, resmi otoriteler ve belediyelere önemli roller düştüğünü vurgulayan Karaer, açıklamasında, "Biz bir hava yolu işletmesi olarak yüksek sezonda ödediğimiz vergi ve harçları, kış sezonunda da ödüyoruz. Ancak yolcumuzdan aynı düzeyde gelir elde edemiyoruz. Bunun düzenlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Karaer, düşük sezon için kış turizmine yönelik bir hamle yapmaya hazırlandıklarını belirterek, kış turizm merkezlerinin uluslararası popülaritesini geliştirmek için projeler üreteceklerini bildirdi.

Kış turizm merkezlerine uçuşlarını artıracaklarına dikkati çeken Karaer, kış dönemi için golf, futbol, briç gibi alternatif tatil seçenekleri bulunduğuna değindi.

Corendon Tur Operatörlüğü Genel Müdürü Atılay Uslu ise 2013 rezervasyonlarını büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini kaydetti. 700 binin üzerinde Hollandalı ve Belçikalı turisti Türkiye getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uslu, Corendon Tur Operatörlüğü olarak Hollanda’dan Türkiye’ye yönelik turizm operasyonlarında yüzde 45 olan pazar paylarını daha geliştirerek, liderliklerini sürdüreceklerini ifade etti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika