spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Milli Helikopter GÖKBEY, Türkiye’nin Savunma Sanayisinde Yeni Bir Çığır Açıyor!

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin Yerli Üretimi GÖKBEY Helikopteri, Savunma Sanayisinde Devrim Yaratıyor!

Türkiye’nin milli ve yerli üretimi olan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri için tarihi bir adım atıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıklamalarına göre, önümüzdeki dönemde 100’den fazla GÖKBEY helikopterinin tedarik edilmesi planlanıyor. İlk aşamada 20 adet helikopterin teslim edilmesi bekleniyor ve bu helikopterlerin Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi çeşitli kurumlara tahsis edileceği belirtiliyor.

GÖKBEY Helikopteri, 2022 yılında imzalanan sözleşme kapsamında test faaliyetleri sonrasında Jandarma Genel Komutanlığına ilk teslimatın yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yürütülen sivil sertifikasyon faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığına 3 adet ambulans helikopteri teslim edileceği belirtildi.

Helikopterin teknik özelliklerine göre, 6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 km/sa azami sürate ve 20.000ft servis tavanına sahip olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, harici yakıt tankıyla 5+ saat havada kalabilme özelliğine sahip olan helikopter, güvenlik güçleri ve birçok kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ABD üretimi UH-1 Helikopterlerinin emekli edilmesiyle, GÖKBEY Helikopteri’nin önemi daha da artacak. Türkiye, yerli ve milli üretimi olan GÖKBEY Helikopteri ile savunma sanayisindeki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika