spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

ABD F-35’leri Teslim Etmeye Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Pentagon, ABD senatosunun kararına rağmen 2 adet F-35 savaş uçağının Türkiye’ye teslim edileceğini açıklamıştı. F-35’leri teslim alacak heyet F-35’lerin ana üreticisi Lockheed Martin üssüne geldi.

 

Pentagon Sözcüsü Mike Andrews, "Lockheed Martin, 21 Haziran Perşembe günü Fort Worth’da Türkiye için bir açılış töreni düzenleyecek ve uçaklar ilk aşamada Arizona’daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne geçecek. Türk F-35 pilotları ve bakım görevlileri Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne ulaştı ve yakında uçuş eğitimlerine başlayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.
 
Türkiye’nin ilk F-35A uçağının teslim töreni ABD Teksas – Fort Worth’de yer alan Lockheed Martin tesislerinde düzenlenecek.
 
18-0001 kuyruk numarasıyla teslim alınacak ilk F-35 uçağı, pilot eğitimlerinde kullanılmak üzere Arizona’da yer alan Luke Hava Üssü’nde görevlendirilecek.
 
Türkiye’de F-35 uçaklarının konuşlandırılacağı, pilot ve bakımcı eğitimlerinin gerçekleştirileceği Entegre Eğitim Merkezi’ne de ev sahipliği yapacak ilk üs olan Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın aktivasyon çalışmaları da devam ediyor.
 
Türkiye’nin ilk F-35A uçağının teslim töreni ABD Teksas – Fort Worth’de yer alan Lockheed Martin tesislerinde düzenlenecek.İlk uçakların Kasım 2019’da Türkiye’ye gelişinin ardından 2020 yılında burada eğitim faaliyetlerine başlanacak.
 
F-35 geliştirme programına 9 ülke ortak. ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Danimarka ve Norveç ile birlikte Türkiye’de ortaklar arasında yer alıyor. Bu ülkelerden Kanada, Danimarka ve Türkiye haricindekiler uçakları teslim almaya başladı. Bu 9 ülke arasında yer almayan Japonya, Güney Kore ve İsrail’de yabancı askeri satışlar kapsamında jetlerden teslim aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika