spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

305 THY işçisinin hukuki sürecinde önemli gelişme

Seçtiklerimiz

Bilirkişi raporu: İşçiler yasa dışı eylem yapmadı Demokratik haklarını kullandı. Fesih Haksız 305 THY İşçisinin Hukuki Sürecinde Önemli Gelişme. Bilirkişi Raporu Mahkemeye Sunuldu. Bilirkişi raporu: İşçiler yasadışı eylem yapmadı Demokratik haklarını kullandı. Fesih Haksız Grev yasağına karşı çıktıkları için haksızca işten çıkarılan THY İşçilerinin Bakırköy 10. İş Mahkemesinde devam etmekte olan davalarında BİLİRKİŞİ RAPORU mahkemeye sunuldu.

 

Sendikamız hukuk müşavirliğince yürütülen 10.İş Mahkemesinde sürmekte olan 30 işçinin davası ile ilgili olarak Mahkeme bilirkişi heyeti oluşturmasına karar vermişti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden sayın Profesör Dr. Gülsevil Alpagut, Makine Mühendisi ve İş Başmüfettişi Sayın Namık Kemal Özdemir ile Emniyetçi Polis Müfettişi ve Güvenlik Uzmanı Sayın Necati Erdem’den oluşan bilirkişi heyeti davadaki tüm üyelerimizin durumunu kişisel olarak inceledi.

İşverenin sunduğu tüm cd kayıtlarını ve belgeleri inceledi. Tüm bu incelemeler sonucunda; III. SONUÇ Takdir sayın Mahkeme’ye ait olmak üzere dava konusu olayda; a- Davacının yasadışı eylemin yapıldığının iddia edildiği gün olan 29.05.2012 tarihinde raporlu olduğu, dosya kapsamında bulunan CD’lerin incelenmesi sonucu, görüntülerde işe yönelik bir engellemenin mevcut olmadığı, b- Davacının CD lerde görüntüsünün bulunmadığı, c- Doktor raporunun geçersizliğinin somut biçimde ispat edilememesi halinde, rapora değer verilerek davacının rahatsızlığı nedeniyle işe gelmediğini kabulün yerinde olacağı, d- İşyerinde yapılan eylemin AY md.54*deki yasakların kalkması ve AY md.90 hükmü uyarınca uluslararası normlar uyarınca demokratik bir hakkın kullanımının söz konusu olduğu veya demokratik bir hakkın kullanımı niteliğinde sayılmasının uygun olacağı, e- Kaldı ki, fesih için disiplin kuruluna başvurulması gerekirken disiplin kurulu kararı alınmamış olduğu ve de haklı veya geçerli fesih nedeninin ispatlanmamış bulunduğu. Kanaatini taşıdığımızı belirtir raporumuzdur. şeklinde açık görüş sunmuştur. Sayın Mahkemenizin takdirlerine saygı ile sunulur.

14.01.2013 305 THY İşçisinin işe dönüş talebi bu bilirkişi raporundan sonra daha da haklı bir konuma gelmiştir. İşçiler bu rapora göre de yasadışı eylem veya yasadışı grev yapmamışlardır. İşçilerin aldığı raporların geçerli olduğu ve feshe konu edilemeyeceği açıkça tespit edilmiştir.

THY A.O yönetiminin bugüne kadar kamuoyunda savunduğu tüm tezler bu bilirkişi raporu ile çökmüştür. Bilindiği gibi 16 Ocak 2013 tarihinde THY A.O 24. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri başlayacaktır. Hava-İş sendikası THY A.O Yönetimini bir kez daha hakkaniyet ve sağduyuya çağırmakta bu süreçte 305 işçimiz ile ilgili oluşan sosyal yaranın onarılmasını işyerinde iş barışı ve huzurunun sağlanmasının herkesin çıkarına uygun olduğunu bir kez daha kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Hava-İş sendikası 305 işçinin işe geri dönüşü için oluşturulacak her olumlu irade ve adıma aynı şekilde taşın altına elini koyarak karşılık vermeye hazırdır.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika