spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAV bakanı bu işleri iyi bilir

Seçtiklerimiz

TAV’ın İDO’su ‘süper genelgeyle’ değerini üçe katlarken şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşıma ayrıcalığına sahip oldu.

2011 başında TAV’a 800 milyon Dolara satılan İDO, belediye elinde görmediği ‘ilgiyi’ ilginç biçimde özelleştirmeden sadece 6 ay sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nden gördü. Mart’ta yapılan özelleşme sonrası Eylül’de Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün özel bir genelgesiyle sınırsız imtiyaza kavuşan TAV’ın İDO’su daha önce sadece denizde gemilerle yolcu taşıyabilirken "süper genelge yetkisiyle" beraber, denizde- karada – şehir içinde yolcu taşıma yetkisine bir nevi bedavaya kavuştu.

40 LİMANDA 40 TERMİNAL

Genelgeyle 40 limanda 40 terminal işletme hakkına da kavuşan TAV’a tanınan imtiyazların İstanbul Büyükşehir Belediyesini de en az 1.5 Milyar Dolar kaybetmesine neden oldu. İDO ihalesinde çarpıcı gelişme. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışırken, sadece deniz ulaştırma yetkisi olan İDO, 800 milyon Dolar’a özelleştirme sonrasında "ultra imtiyazlarla" donatıldı. Havaş’ı da bünyesinde tutan TAV’ın 800 milyon Dolar’lık ihale bedeliyle 30 yıllığına işletme hakkı alan TAV’ın İDO’su, ihaleden sadece 6 ay sonra Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün özel genelgesiyle değerini üçe katladı.

TAV’IN BU HABER İLE YAPTIĞI JET BASIN AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

İBB 1.5 MİLYAR $ KAYBETTİ

TAV’a gemi ile yolcu taşıma yetkisinin yanı sıra 40 limanda 40 ayrı terminal kurarak, şehir içinde de yolcu taşıma yetkisi vererek, şirket değerini 3 kat arttıran genelgeyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de en az 1.5 milyar Dolarlık kaybına neden olduğu anlaşıldı.

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 2011/15 YOLCU başlıklı genelge İDO’yu alan TAV’a ‘ultra imtiyaza" yol açtı. "Kombine Taşımacılık" adı altında Denizyolu- karayolu, karayolu-denizyolu tüm taşımacılık faaliyetlerinde yetkilendirilen TAV, Türkiye’de limanların bulunduğu 40 ayrı ilde taşımacılık yapmak için Terminal açma yetkisine kavuştu.

3 sayfalık genelgenin 4. Maddesinde, "taşımada kullanılacak taşıtların söz konusu marinanın iskele ve limanlarda bu işe elverişli alan tahsisi yapması şarttır" ifadeleriyle TAV, nerede liman varsa o illere yeni terminal açma yetkisine kavuştu. Minibüs, otobüs, taksi ve toplu ulaşımı saf dışı bırakarak ‘tekel’ hakkı veren genelgede "Belli bir zaman tarifesine uymaksızın, deniz yolu taşıma aracının kalkış ve varış saatlerine göre, aynı taşıtla yolcu grubunun herhangi bir yerleşim yerinden alınarak marina, iskele ve limanlara götürülmesi" ifadeleriyle şehir içi ulaşım hakkı da TAV’a verilmiş oldu.

Yenişafak

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı haberin tüm hakları Diyalog Gazetecilik San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika