spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Diyarbakır, uluslararası hava trafiğine açılacak

Seçtiklerimiz

Güneydoğu dünyaya "Diyarbakır Havalimanı" ile açılıyor
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: – "Diyarbakır’ı uluslararası hava trafiğine açan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla cuma günü yapılacak" – "Diyarbakır Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesi, yeni terminal binası ile 1 milyon 800 binden 5 milyona ulaşacak"
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır’ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla cuma günü yapılacağını söyledi.
 
Yıldırım, AA muhabirine, 195 milyon 400 bin lira bedel üzerinden 2013 başında ihale edilen Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının yapımına aynı yıl mart ayında başlandığını anımsattı.
 
Yeni terminal binasının resmi açılışının Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı törenle cuma günü yapılacağını aktaran Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin, yeni terminal binası ile 1 milyon 800 binden 5 milyona ulaşacağını bildirdi. 
 
Diyarbakır Havalimanı’nın, terminal binası ile sadece yolcu kapasitesinin artmayacağına dikkati çeken Yıldırım, "Yeni terminal binası, Diyarbakır ile birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım. Yeni yatırımın ardından Güneydoğu dünyaya Diyarbakır Havalimanı ile açılacak. 5 milyon yolcu kapasiteli terminalde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebilecek, 10 uçaktan 6’sının yolcuları körüklü sistemden hizmet alacak" ifadelerini kullandı.
 
Yeni binada körük sisteminin ferah olarak tasarlandığını ve cam sistemli olduğunu belirten Yıldırım, körüklerde ısıtma ve soğutma sistemi bulunduğunu söyledi.
 
Söz konusu yatırımın sadece Diyarbakır’a değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizm, ticaret ve sosyal yaşamına da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Yıldırım, "Bu terminal binasıyla Diyarbakır’dan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine uçak seferleri yapılmaya başlanacak. Ayrıca Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin de merkezi haline gelecek. Hem Diyarbakır kazanacak hem de bölgedeki şehirlerimiz kazanacak" dedi.
 
Bakan Yıldırım, 93 bin 804 metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi, güç ve ısı merkezinin de yer alacağını işaret ederek, "Havalandırmasından soğutmasına kadar en ince ayrıntısına kadar her şey düşünüldü ve dizayn edildi. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika