spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali

Seçtiklerimiz

 Festivale 5 ülkeden 34 gösteri pilotu katıldı
 
Antalya’da, 5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali (JetFest), 5 ülkeden 34 gösteri pilotunun katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Türk Hava Kurumu (THK) Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen festivale, Azerbaycan, Danimarka, İran ve İsrail’den 7, Türkiye’den ise 27 gösteri pilotu katıldı.
 
Antalya Valisi Muammer Türker, etkinlikte, bu yıl beşincisi organize edilen havacılık şenliğinin Antalya’da yapılmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
 
Havacılığın hayat tarzı olduğunu söyleyen Türker, bunu "bazen bir çocukluk heyecanı" veya "ilerleyen yaşa rağmen vazgeçilmez tutku" olarak nitelendirdi.
 
Bilimsel faaliyetler açısından havacılığın önemine değinen Türker, Türk milletinin uzaya uydu gönderebilme, yörünge hakkına sahip olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.
 
THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş ise ilki 2012 yılında gerçekleştirilen festivalin Türkiye’nin başka hiçbir yerinde yapılmayan, bugün yerli ve yabancı birçok ülkeden pilotların katıldığı uluslararası bir gösteri şölenine dönüştüğünü belirtti.
 
Yüceliş, "Yabancı ve Türk pilotlar büyük dostluk ve arkadaşlık içerisinde bize uçuş becerilerini gösteriyorlar. Bu gösteriler yapılırken heyecandan yerinizde duramayacaksınız. Yani bugün burada, adrenalin ve eğlenceyi bir arada yaşayacağız." dedi.
 
Konuşmaların ardından jet, piston motorlu model uçak, paraşüt, wingsuit, microlight, paraglider, gyrokopter, mosquito akrobasi gösterileri beğeni kazandı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika