spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Vizesiz geçişler etkili oldu emlakta yeni müşteri Azeriler

Seçtiklerimiz

 Azeriler, vizesiz seyahatin de etkisiyle Türkiye’den konut alımında ilk 5’e girince Türk emlak sektörü rotasını bu ülkeye çevirdi. Bugüne kadar Körfez ülkelerine fuarla çıkarma yapan gayrimenkul firmaları ilk kez bir fuarla Azerbaycan pazarına açılacak. Fuarı ise bugüne kadar Dubai’de başarılı festival ve fuar organizasyonlarına imza atan AYN Grup’a bağlı Aynex Fuarcılık düzenleyecek. 14-16 Kasım tarihlerindeki fuara şimdiden 35 Türk firmasının adını yazdırdığını anlatan Aynex Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Hasan Bünül, Kafkaslar’ın Dubai’si olmaya hazırlanan ve ekonomisi günden güne büyüyen Azerbaycan’ın Türk gayrimenkul firmaları için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

“Azerbaycan, Türkiye’den en çok konut alımı yapan ülkeler arasında ilk 5’e giriyor” diyen Bünül, kültürel yakınlığın da etkisiyle Azeriler’in sık sık Türkiye’ye geldiğini belirterek “Azerbaycan’lı iş adamları İstanbul’u daha da büyüyecek  bir metropol, avantajlı bir yatırım merkezi olarak görüyor. Azeri ve Rus iş adamları İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezleri arasında yer alacağını düşünüyor. Azeriler tatillerini Türkiye’de Ege ve Güney sahillerinde gerçekleştiriyorlar. Bu bölgelerde projesi bulunan emlak firmaları için fuar bir fırsat. Hem İstanbul, hem de Güney ve Ege konut üreten firmalar için Azerbaycan önemli bir pazar” diye konuştu.

Bünül, kapıda vize uygulaması, ticari birçok anlaşmanın yapılmasıyla birlikte Azeri yatırımcı ve iş adamlarının Türkiye’deki yatırımları çoğaltmaya başladığını ifade ederek “Azerbaycan’da gayrimenkule ve Türkiye’ye ilgi var. Bu ikisi birleştiğinde patlama olacak” dedi.

KOBİ’LERİ DUBAİ’YE TAŞIYOR

AYN Group, 2005 yılından bu yana Türk girişimcileri ve markaları yurt dışına taşırken, yurt dışından da ülkeye yatırımcı çekmek için faaliyet gösteriyor.

Grup 45’ten fazla ülkenin katılımı ile sezon başına 5 milyonun üzerinde bir insan trafiği ile Dubai’nin en popüler açık hava kültür eğlence ve alışveriş mekanı olduğu Global Village organizasyonunu da başarıyla yapıyor. Aynex Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Hasan Bünül, bu organizasyona 140 Türk’ü taşıdıklarını söyledi. “Esnafı ve KOBİ’leri kolundan tutup götürüyoruz” diyen Bünül, benzer organizasyonu Kuveyt ve Suudi Arabistan’da da yapmayı planladıklarını belirtti.
 
Antalya’da havacılık okulu açtı
 
Aynex Fuarcılık Genel Koordinatörü Hasan Bünül, AYN Group olarak, özellikle son dönemde popülaritesi artan havacılık sektörüne de yatırım yaparak Türkiye’nin 2. özel havacılık okulunu açtıklarını söyledi. Altın Kanatlar Havacılık Okulu adını taşıyan okulun mesleki özel lise statüsünde olduğunu ve teknik ekip ve kabin ekibi yetiştireceğini belirtti. Antalya’daki okulun bu yıl eğitime başlayacağını belirten Bünül, önümüzdeki yıllarda başka şehirlerde de okul açabileceklerini anlattı. Hasan Bünül, AYN Group’un ÇAYKUR ve Koska’nın Körfez ülkelerinde bayiliklerini yaparak doğduğunu da söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika