spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

Gülaçtı Şen: İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın Dünyaya Açılan Kalbi

Seçtiklerimiz

İSTANBUL HAVALİMANI: AVRUPA’NIN DÜNYAYA AÇILAN KALBİ

İnsanın unutamadığı hatıraları vardır. Kendisini derinden etkileyen, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşatan, güldüren ve ağlatan hatıraları… İnsanın gitmek istediği ve hayal ettiği yerler vardır. Ömrünün sadece bir günü, hatta o günün sadece birkaç saati bile kendisini dinleyip yaşayacağı, hayatına dokunacağı bir yer… İstanbul, hatıraları gizleyen ve hayallere sığmayan o şehirdir. Hiç gitmemiş olsanız bile sanki İstanbul’daymış ve bir kez gittikten sonra sanki yıllardır İstanbul’da yaşamış gibisinizdir. İstanbul, kalpleri etkileyen en güzel şehirdir.

İstanbul’u dünyaya kavuşturan İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin en kalabalık şehrinde, kıtaları birleştiren, günde yüzlerce uçuşla dünyanın hiç duyulmamış şehirlerine uçan ve farklı kültürleri bir araya getirerek insanları buluşturan yerdir.

Türkiye Cumhuriyeti için önemli olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 29 Ekim 2018 tarihinde açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, dünyada batının ve doğunun en yoğun transfer noktalarından biridir. Dünyanın hangi ülkesine, hangi şehrine giderseniz gidin, yolunuz İstanbul Havalimanı’ndan geçsin diye çabalarsınız. Dünya tarihine damga vurmuş şehrin havasını solumak ve hissettirdiği duyguyu yaşamak için sadece bir saat bile İstanbul Havalimanı’nda olmayı istersiniz. Daha havalimanı açılmadan lale figürlü tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazanan Hava Trafik Kulesi’nin hikayesini merak edersiniz. İstanbul’dan tüm dünyaya yayılan lale aşkını, İstanbul lalesini görmeye can atarsınız.

Dünyanın kültürel köprüsü İstanbul Havalimanı

Avrupa’nın dünyaya açılan kalbidir İstanbul Havalimanı… Geçmişin tüm ağırlığını omuzlarında taşıyan, geçmişten günümüze birçok hikayeler yazan şehrin ve bu şehri İstanbul yapan Türk milletinin kültürünü dünyaya tanıtan İstanbul Havalimanı Müzesi vardır. Farklı kültürde insanları bir araya getiren, düşündüren, kalplere dokunan, bilgiyi görselle harmanlayan müzesinde, dünyanın neresinden geldiğini bilmediğimiz insanlar buluşur. İstanbul özeldir, tarihi, dokusu, kokusu ve üstelik onunla tanışan her insan özeldir. Uçaklar iner, uçaklar kalkar ve bir insanın daha hayatında yer eder İstanbul’un hatırası… İçilen bir yudum çayın, okunan bir cümlenin, atılan birkaç adımın hatırası büyük olur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika