spot_img
spot_imgspot_img
12.2 C
İstanbul
Pazartesi, 13 Mayıs 2024

THY’de Mortgage Skandalı: Eski Yetkili, Mortgage İddiasıyla Gündemi Sarstı

Seçtiklerimiz

Yurtdışına Yatırılan Paralarla THY’de Mortgage Skandalı: İşten Çıkarılanlar Arasında Soruşturma Başlatıldı. THY’de Yeni Skandal: Eski Yetkili, Mortgage İddiasıyla Gündeme Geldi

THY’de Gündem Yaratan İddia: Mortgage Skandalı Ortaya Atıldı ve Atılanlar Var

Türk Hava Yolları’nda (THY) yaşanan ekonomik zorluklarla birlikte ortaya çıkan iddialar, şimdi de Mortgage skandalıyla gündeme oturdu. Eski Özelleştirme Dairesi Başkan Yardımcısı Yalçın Atlı, TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu “Çürüme” programına katılarak, THY’den alınan kira yardımının ödenen kiranın üzerinde olduğunu ve bu parayla Mortgage sistemiyle ev sahibi olanların olduğunu öne sürdü.

Atlı’nın iddiaları, THY’de işten çıkarılanlarla ilgili bir skandalı gün yüzüne çıkardı. Atlı, bir müdürün kendisine ev kirasının arttırıldığını ve THY’nin tamamını ödediği kira bedeline ek olarak 10 bin dolar kira yardımı aldığını belirtti. Bu paraların yurtdışındaki ortak hesaplara yatırıldığını ve sonra ev sahipleri olarak Mortgage yapan kişilerin bu paraları kullanarak ev sahibi olduklarını ileri sürdü.

Konuyla ilgili konuşan Atlı, “Bu paralar yurtdışında ortak hesaplara yatırılıyor. Yani bir şirket hesabı açıyorsunuz ve oraya paralar yatırılıyor. Sonra siz, müdür olarak, bu parayı çekiyorsunuz ve kira ödüyorsunuz. Bu konuda yakalanan ve işten çıkarılan insanlar da var” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika