spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Vize Girişli Ülkeler

Seçtiklerimiz

Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları

Önemli uyarı!

Aşağıdaki vize rejimi bilgilerinin güncel tutulmaları için  gerekli çaba gösterilmekle beraber, lütfen, bu bilgileri seyahat edeceğiniz ülkenin temsilciliğine de teyid ettiriniz!

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

  • Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapınız!

  • Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir !

  • Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz! Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğreniniz. (Bazı ülkelerin umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik süresini görmek için tıklayınız.)

  • Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür!

  • Vize başvurunuz reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır!

VATANDAŞLARIMIZIN  SEYAHAT  EDECEKLERİ ÜLKE  BAKIMINDAN  VİZE  YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Afganistan: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Almanya Federal Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Amerika Birleşik Devletleri: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Andorra:  T.C. vatandaşları gidecekleri güzergaha göre Fransa veya İspanya’nın vize rejimine tabidirler.
Angola: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Antigua-Barbuda:  Diplomatik, hizmet , hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeden muaftır.15 Ocak-15 Mayıs 2007 dönemi için “Caricom Özel Vizesi” alınması zorunludur. 
Arjantin:  Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Arnavutluk:  Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Avustralya: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.  
Avusturya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Azerbaycan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Bahamalar: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma  Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Bahreyn: Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. 
Bangladeş: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Barbados: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma  Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. 15 Ocak-15 Mayıs 2007 dönemi için “Caricom Özel Vizesi” alınması zorunludur. 
Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Belize: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Benin: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Beyaz Rusya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Butan:  Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Birleşik Arap Emirlikleri: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Bolivya: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Bosna-Hersek: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Botsvana: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Brezilya: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Brunei: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Bulgaristan: Sadece diplomatik pasaport ile hizmet pasaportu hamilleri anılan ülkeye yapacakları bir aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
Burkina Faso: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Burundi: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Cape Verde: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Cezayir: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Cibuti: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Çad: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 
Çek Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Çin Halk Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Resmi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları bir aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Danimarka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Doğu Timor: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeye tabidir. Bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Doğu Timor sınır kapılarında 1 ay ikamet süreli vize verilmektedir.
Dominika: Diplomatik, hizmet , hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. 15 Ocak-15 Mayıs 2007 dönemi için “Caricom Özel Vizesi” alınması zorunludur. 
Dominik Cumhuriyeti:

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika