spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TUSAŞ’ın T625 GÖKBEY Helikopteri Suudi Arabistan’da Ortak Üretilecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Çok Amaçlı Genel Maksat Helikopteri T625 GÖKBEY'in Suudi Arabistan'da ortak üretimine ilişkin bir anlaşmayı World Defense Show'da imzaladı. Bu adım, Türk savunma endüstrisinin uluslararası alandaki gücünü bir kez daha gösteriyor

Seçtiklerimiz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Çok Amaçlı Genel Maksat Helikopteri T625 GÖKBEY’in, Suudi Arabistan Krallığı’nda ortak üretimine ilişkin bir anlaşma, Riyad’da düzenlenen World Defense Show’da imzalandı. Buna göre, T625 GÖKBEY artık Suudi Arabistan’da da üretilecek.

T24’ten Serkan Demirtaş’ın haberine göre; anlaşmanın, 22 Nisan 2023’te TS1400 motoru ile gerçekleştirilen ilk test uçuşundan bu yana yapılan teknoloji transferi, savunma endüstrisi işbirliği ve stratejik ortaklık açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Ancak teknoloji transferinin sınırları hakkında belirsizlikler bulunuyor.

Bu gelişme, 2023 yılında Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında imzalanan Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesiyle de paralellik gösteriyor. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Uzun yıllardır yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarından elde ettiğimiz bilgi ve deneyimi aktararak teknoloji transferini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika