spot_imgspot_img
15.1 C
İstanbul
Salı, 14 Ekim 2025

Türkiye’ye bir bütün olarak bakıyoruz.

Seçtiklerimiz

THY’nin Tokat’a sefer yapıp yapamayacağı konusunda incelemede bulunmak üzere kente gelen Karlıtekin’i, havaalanında Vali Recai Akyel ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek karşıladı.

Akyel ve Çiçek ile görüşen Karlıtekin, daha sonra havaalanı toplantı salonunda basın mensuplarına ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karlıtekin, halka verdikleri hizmetlerde Türkiye’yi bir bütün olarak düşündüklerini, bu kapsamda maddiyatı ön planda tutmadıklarını söyledi.

Türk Hava Yolları olarak Türkiye’nin bütün noktalarında hizmet vermek istediklerini ifade eden Karlıtekin, ”Ekmeğimizi Türkiye’den kazanıyoruz. Türkiye’ye bir bütün olarak bakıyoruz.

Elimizdeki ekipman imkanları ile buranın şartlarını yerinde görmek istedim. Şu an elimizdeki uçakların bu havaalanına dik yaklaşma kabiliyetleri açısından bazı problemleri var. CRJ uçakları bu dik yaklaşmaya müsait bir şekilde sertifiye edilmiştir. Ama bizim elimizdeki uçakların buraya kabiliyet olarak en uygun olanı olan 319 tiplerinde bile bu dik yaklaşmaya uygun sertifikasyon yok. Bununla ilgili üretici firmanın girişimleri var ama henüz neticelenmiş değil. Biz tüm bu koşulları değerlendireceğiz.”

TİCARİ SEFERLER İÇİN ELİMİZDEKİ UÇAKLAR UYGUN DEĞİL

Yaklaşık 3 hafta sonra Tokat Havaalanı’nda uçuşların yapılması konusundaki çalışmaların netlik kazanacağını belirten Karlıtekin, ”Burası bir defaya mahsus olarak uçuş yapılacak bir yer değil. Ticari olarak sürekli uçuş yapılması gereken bir yer. İlave tedbirlerle yazın bu gerçekleşebilir. Ama senenin 52 haftası boyunca ticari anlamda sefer yapabilmek için o uçakların şu an için uygun olduğu kanaatinde değiliz. Onun dışında başka bir çözüm üretebilir miyiz ona bakacağız” dedi.

THY Uçuş İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna ise Tokat Havaalanı’ndaki incelemelerde, uçuşun emniyeti konusunda bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Karlıtekin, açıklamanın ardından Vali Akyel ve Belediye Başkanı Çiçek ile birlikte kent merkezine geçti.

İlgili Makaleler

- AJET -spot_imgspot_img

Son Dakika