spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

10 bin YTL’ye uçak

Seçtiklerimiz

Adana’daki bir firma tarafından, havadan ilaçlamanın yasaklanması nedeniyle atıl duruma düşmesi üzerine 10 gün önce tanesi 10-15 bin YTL’den satışa sunulan 15 zirai uçaktan 9’u satıldı.


Türkiye’de en büyük zirai uçak filosuna sahip Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 2006 yılında tarımsal zararlılarla mücadelede uçakla ilaçlamayı, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde çevresel sebeple yasakladığını, bunun sektöre yatırım yapan firmaları zor durumda bıraktığını bildirdi.


Yasakla birlikte sektörde istihdam edilen pilot, makinist, teknisyen ve diğer yardımcı personelin işsizlikle karşı karşıya kaldığını ifade eden Baş, başka bir alanda değerlendirme şansı kalmayan bu uçakları bir an önce elden çıkarmak adına, eski model otomobil fiyatına satmaya karar verdiklerini kaydetti.


Baş, 10 gün önce 10 bin YTL’den başlayan fiyatlardan satışa sundukları uçaklara, beklediklerinin üstünde ilgi geldiğini kaydederek, “filomuzda 23 uçak vardı, bunlardan 8 tanesini Libya’ya götürdük. Bir daha geri getirmedik, orada satıldı. Kalan 15 tanesini burada satışa çıkardık. Kısa sürede 9 tane sattık. Elimize kalan 6 uçağın da birkaç hafta içinde tükeneceğini sanıyorum. Bunun meraklıları var. En basitinden 10-15 bin YTL’ye uçak sahibi olma ayrıcalığını yaşamak isteyenler bulunuyor” dedi.

 

Milliyet

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika