spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY, yıllar sonra Selânik’te

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Yönetim Binası’ndaki ziyarette konuşurken, THY’nin 27 Mayıs’ta Selanik hattını açacağını belirterek Boutaris ile konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Boutaris’e hattın açılışı ile ilgili verdikleri destek için teşekkür eden Topçu, ”Biz yıllar sonra tekrar Selanik hattını açıyoruz. Selanik, Türkiye için önemli bir şehir.

Atatürk’ün doğduğu ve evinin bulunduğu bu şehre her iki ülkeden de yüksek düzeyde talep olacağını düşünüyoruz. Seferlerin başlamasıyla iki şehir arasındaki mesafe 1 saate inmiş olacak. Bu seferlerin başlaması iki ülke arasındaki yakınlaşmaya da dostluğa da katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

DIŞ HATLARDA DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Basın mensuplarının sorusu üzerine 91 adet uçak alımı çerçevesinde bugün Airbus firmasından yedinci A330 tipi uçağını aldıklarını ifade eden Topçu, ”Bu THY’nin uzun hatlarda gücünü arttıran bir uçak. 330 kişilik bir uçak inşaallah THY’nin gücüne güç katar. Önümüzdeki günlerde de sipariş verdiğimiz uçaklar her ay gelmeye devam edecek. Uçaklarımız geldikçe yeni hatlar açma ve mevcut olan frekansları güçlendirme yolunda büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Topçu, THY bünyesinde Yunanlı pilotların bulunduğunun hatırlatılması üzerine de ”THY’de dünyanın her tarafından milletine, diline bakmadan şu anda 309 tane yabancı pilot çalışıyor. Bunların içinde Yunanlı da var. Biz, THY’ye katkı yapan bütün kaptanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

THY AGRESİF BÜYÜYOR

Selanik hattını açtıkları için Topçu’ya teşekkür eden Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris de THY’nin bu yeni hattının oturması ve gelişmesi için elinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, ”Selanik hattının 2 ülke halkları arasında çok iyi bir etki bıracağına inanıyoruz. Bu bağlamda her iki ülkeye de fayda sağlayacağına inanıyoruz”dedi.

Bir soru üzerine daha önce 2 defa İstanbul-Atina arasında THY ile uçma deneyimi olduğunu dile getiren Boutaris, THY’yi sponsorlukları ve büyüme planları içindeki agresif tutumu nedeniyle yakından tanıdığını çünkü kendisinin iş yapma tarzının da bu doğrultuda olduğunu ifade etti. Ziyaretin sonunda Topçu, belediye başkanı Boutaris’e Osmanlı sanatı işlemeli bir tabak verirken, Boutaris’te Büyük İskender’in babasının mezarından çıkan bir tarihi eserin maketini, Topçu’ya hediye etti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika