spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’nin Brezilya hattı mercek altına alındı

Seçtiklerimiz

Türkiye’de son dönemde uyuşturucu madde kokain kullanımında artış yaşanmasının bir nedeninin de Türkiye-Brezilya arasındaki direkt uçuşların açılmasının olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Brezilya’nın 11 milyon nüfuslu en büyük şehri Sao Paulo havalimanı ile Bolivya’dan Türkiye’ye yapılan direk uçuşları risk analizi programına aldı.

       

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul ve Ankara Emniyeti, Brezilya ve Bolivya üzerinden Atatürk ve Esenboğa Havalimanı’na yapılan uçuşların takibe alınmasıyla üç ay içerisinde 3’ü Ankara Esenboğa, 18’i İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olmak üzere toplam 21 uyuşturucu kuryesi suçüstü yakalandı.

       

KOKAİNDE REKOR

       

Narkotik dedektifleri gizli bölmeli valizler ile kuryelerin midelerinde ise 72 kilo kokain ele geçirildi. Kuryelerin yakalanmamak için kokaini zulalı çantalar ile midelerinde taşıdığı belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2009’da havalimanlarında düzenlenen 43 operasyonda 59 kilo kokain yakalanmıştı. İki havalimanında üç ay içinde yakalanan 72 kilo kokain rekor kırılmasını sağladı. Tutuklanan kokain kuryelerinin uyrukları ise Brezilya, Bolivya, Ekvator ve Paraguay olarak belirlendi.

       

ANKARA’YA YÖNELDİLER

       

Sao Paulo’dan Atatürk Havalimanı’na gelen Brezilya uyruklu kadın kuryenin çantasında 9 kilo 50 gram kokain ele geçirilmişti. Atatürk Havalimanı’nda yakalama oranının yüksek olması nedeniyle kuryelerin Ankara Esenboğa Havalimanı’na yöneldiği değerlendiriliyor. KOM Dairesi’nin raporunda ise havalimanlarında yakalanan kokain miktarının ülke genelinde ele geçirilen kokain miktarının yüzde 69’unu oluşturduğu ve yakalamanın yüzde 95’inin Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiğine dikkat çekildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika