spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Düşen uçakta 61 Hollandalı vardı

Seçtiklerimiz

Libya’da  meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 103 kişiden 61’inin Hollandalı olduğu haberleri Hollanda’yı yasa boğdu. Kazadan, mucize eseri kurtulan 9 yaşındaki Hollandalı erkek çocuğunun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

       

         FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!

       

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinden kalkan ve Libya’nın Trablusgarp kentinin havalimanına inişe geçtiği sırada düşen uçağın yolcularının çoğunun transit yolcu olduğu bildirildi.

       

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
        Kaza, Libya havayolu şirketi Afriqiyah’a ait Airbus A330 tipi uçağın bu sabah Trablus havaalanına inişi sırasında meydana geldi.  Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında Libya’dan gelen haberler karşısında şok olduklarını belirtirken, kazada ölen Hollandalıların sayısı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Başbakan Balkanende, kriz masasının oluşturulduğunu ve gereken çalışmaların başlatıldığını söyledi. Libya’daki Hollanda Büyükelçiliği ve konsolosluk yetkililerinin de olay yerine gittiğini söyleyen Balkanende, kazada hayatını kaybeden ailelere başsağlığı diledi.
        Hollanda Otomobil Kurumu ANVB’nin internet sitesinde yer alan haberde kazada hayatını kaybeden yolculardan 61’inin Hollandalı olduğu iddia edildi. Kaza yapan uçakta toplam 62 Hollanda yolcusunun Kras ve Stip seyahat bürolarından rezervasyon yaparak Libya’ya tatil için gittiklerini açıklayan Hollanda Otomobil Kurumu yetkilileri, yolculardan 61 kişinin öldüğünü ve 9 yaşındaki bir erkek çocuğunun kurtulduğunu söylediler.

       

UÇAKTAKİLERİN ÇOÐU TRANSİT YOLCU
        Güney Afrika Havalimanları Sözcüsü Nicky Knapp, uçaktakilerin çoğunun transit yolcu olduğunu, bu yolculardan 42’sinin Almanya’nın Düsseldorf kentine, 32’sinin Belçika’nın başkenti Brüksel’e, 7’sinin İngiltere’nin başkenti Londra’ya ve birinin de Fransa’nın başkenti Paris’e gitmekte olduğunu söyledi. Knapp, kazada ölenlerin ailelerine yardım için bir telefon hattı kurulduğunu, ancak şu ana kadar bir çiftin yardım talebinde bulunduğunu ifade etti. Öte yandan düşen uçaktan sağ çıkan Hollandalı çocuğun ameliyata alındığı bildirildi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ad Meijer, Libya’nın başkenti Trablusgarb’daki kazadan sağ kurtulan çocuğun başkentteki bir hastanede ameliyat edildiğini söyledi. Meijer, vücudundaki kırıklar ve yaralar nedeniyle ameliyata alınan çocuğun kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etti.

       

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika