spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tayvan, 3 bin İHA ile askeri filo kuracak

Seçtiklerimiz

Çin ile yaşanan ihtilaflar nedeniyle savunma gücünü artırmak isteyen Tayvan’ın, 3 bin İHA’dan oluşan bir filo kurma hazırlığında olduğu öğrenildi.

İnsansız hava araçları (İHA), birçok ülkede oyunun kurallarını değiştirdi…

Tayvan da karşı karşıya olduğu Çin tehlikesine karşı savunma taktiklerinde, insansız hava araçlarını öne çıkarttı…

Taipei Times gazetesinin haberine göre, Çin ile egemenlik ihtilafı nedeniyle artan savunma tehditlerine karşı 3 bin yeni insansız hava aracından oluşan filonun kurulması gündeme geldi.

AA’nın haberine göre; Savunma ve Ekonomi bakanlıklarından, Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi’nden, Ulusal Chung-Shan Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden (CSIST) temsilcilerden oluşan heyet, bu konuda çalışmalara başladı.

Teslimatın gelecek yılın başında olması planlanıyor

Heyetten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında askeri amaçlı kullanmak üzere yaklaşık 3 bin İHA’nın tedariki için 9 üreticiden prototipler geliştirmeleri istenecek.

Üreticiler, gemiden keşif, karadan keşif ve genel keşif amaçlı İHA’ların yanı sıra minyatür drone’lar ve hedef tespit kabiliyetine sahip drone’lar için prototipler hazırlayacak.

Prototiplerin üretimi için Savunma Bakanlığı, ağustosta sınırlı ihale açacak. İhaleyi kazanan şirketlerin üretimlerini yılın ikinci yarısında tamamlayıp teslimatları gelecek yılın başında yapması planlanıyor.

Üretici şirketlere, Tayvan’ın savunma sanayi geliştirme kuruluşu CSIST’in teknoloji transferi yapması öngörülüyor.

Çinli şirketler tarafından üretilen parça kullanılamayacak

Savunma Bakanlığı, ihaleye girecek şirketlerden, Çin merkezli şirketlerden mali destek almadıklarını, Çin merkezli şirketlerde ortaklıkları bulunmadığını, Çin’de ve Çinli şirketler tarafından üretilen ürün ve parça kullanmayacaklarını kanıtlamalarını ve gizlilik taahhüdünde bulunmalarını isteyecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika