spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Sistem çöktü, tüm iç hat uçuşları iki saat durdu

Seçtiklerimiz

ABD makamlarına göre, pilotlar tarafından kullanılan bir sistemdeki bir sorun nedeniyle ülkedeki iç hat uçuşları iki saatten fazla durdu.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) iki saatlik kilitlenmenin ardından, yerel saatle saat 08:50 ülke genelinde uçuşların kademeli olarak yeniden başladığını duyurdu.

FAA, pilotları tehlikelere ve havaalanı tesislerinde ve prosedürlerindeki değişikliklere karşı uyaran bir sistemi eski haline getirmek için çalışıldığını bildirmiş ve uçuşlar durdurulmuştu.

Yetkililer, sistemin güncellenmiş bilgileri, bilinen Hava Görevlerine Bildirimleri veya NOTAM’ları işlemeyi durdurduğunu ve bunun da gün boyunca sürmesi beklenen yüzlerce uçuş gecikmesine yol açtığını söyledi.

FAA, durdurmayı kaldırdıktan sonra “İlk sorunun nedenini araştırmaya devam ediyoruz” diye tweet attı.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre bir tweet’te ABD Başkanı Joe Biden’ın konu hakkında bilgilendirildiğini ve ABD ulaştırma Bakanlığı’ndan sebebi araştırmasını istediğini söyledi. Jean-Pierre, “Şu anda bir siber saldırıya dair doğrudan bir kanıt yok” diye tweet attı.

Biden, daha sonra gazetecilere, ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ile konuştuğunu ve “sebebinin ne olduğunu bilmediklerini” söyledi ve “Öğrendiklerinde doğrudan bana rapor vermesini söyledim. Uçaklar, hala güvenli bir şekilde inebilir, ancak şu anda havalanmayabilir” dedi.

Buttigieg, bir tweet’te FAA ile temas halinde olduğunu ve durumu izlediğini söyledi. Daha sonra, etkilenen sistemin “tamamen restore edildiğini” söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika