spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Standard Chartered havacılık finansman birimini satacak

Seçtiklerimiz

Standard Chartered Plc, maliyetleri düşürme ve hissedar getirilerini artırma stratejisinin bir parçası olarak havacılık finansmanı iş kolunu satmayı düşündüğünü belirtti.

Banka Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “havacılık finansmanı işinin gelecekteki sahipleri için alternatifler araştırmayı planladığını” söyledi.

Havayollarına ve finans kuruluşlarına uçak kiralayan ve finanse eden birim, toplam gelirinin yaklaşık yüzde 2sine ve risk ağırlıklı varlıklarının yaklaşık yüzde 1ine karşılık geliyor.

Standard Chartered, ürün yelpazesini genişletmek istediği için 2007 yılında uçak kiralama şirketi Pembroke Groupu satın almıştı. Bankanın Dublin merkezli havacılık işletmesi, 230dan fazla uçağı yönetiyor ve jet yakıtı hedgei, borç finansmanı ve gereksiz uçakların yeniden pazarlanması gibi başka hizmetler sunuyor.

Kurumsal, ticari ve kurumsal bankacılık ile Avrupa ve Amerika Kıtası CEOsu Simon Cooper, “Biz hissedar getirilerini iyileştirme ve 2024 hedeflerimizi gerçekleştirme taahhüdümüze odaklanmaya devam ederken, birimin yeni sahibi büyümenin bir sonraki aşamasına yön verebilir” dedi.

Banka geçtiğimiz Şubat ayında, yatırımlar için daha fazla alan yaratmak ve getirileri artırmak için 2024 yılına kadar 1,3 milyar dolarlık maliyeti azaltmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Yapılan duyuru, First Abu Dhabi Bank PJSCnin birimi satın almayı değerlendirdiğini ancak bir teklif vermeyeceğini açıklamasından birkaç gün sonra geldi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika