spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Stratolaunch, Canlı Yakıt İle TA-1 Test Aracını Taşıyan Yeni Uçuşu Gerçekleştirdi

Seçtiklerimiz

Stratolaunch, Canlı Yakıt İle TA-1 Test Aracını Taşıyan Yeni Uçuşu Gerçekleştirdi

Havacılık şirketi Stratolaunch, ilk güçlendirilmiş Talon-A hipersonik aracı TA-1’i taşıyan ikinci bağlı uçuşunu tamamladı. Projenin başlamasından bu yana gerçekleşen 13. uçuş olan bu uçuş, ekip tarafından hipersonik aracın ana taşıyıcı uçaktan, Roc’dan ayrılarak süper hızlı seyahati gerçekleştireceği gün için çalışmalar sürdürülüyor. Uçuş aynı zamanda Talon aracının Roc tarafından canlı itici madde taşınan ikinci uçuşu oldu. Toplamda 4 saat 29 dakika süren uçuş, Stratolaunch ekibine Talon-A’nın itki sistemi ve canlı itici madde taşıma koşullarını değerlendirme olanağı sağladı.

İkinci bir hedef, Roc ve TA-1’in telemetri sistemlerini menzil ile iletişim varlıklarıyla uyumlu bir şekilde doğrulamaktı; bu da güçlü uçuş için bırakma sırasında tüm sistemlerin hazır olduğundan emin olmak için gereken durumsal farkındalığı sağlıyor.

Stratolaunch CEO ve Başkanı Dr. Zachary Krevor, “Aralık 2023’teki ilk bağlı taşıma uçuşumuzda TA-1’in besleme sistemine dair değerli veriler topladık” dedi.

“Bu uçuşla amacımız, TA-1’in ilk güçlü uçuşu için risk azaltma yaklaşımımızı sürdürmek ve ilk güçlü uçuş gerçekleştiğinde müşterilerimize maksimum değeri sunma taahhüdümüzü sürdürmekti.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika