spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sırbistan ve Karadağ’ın hava sahası açıldı

Seçtiklerimiz

Sırbistan ve Karadağ hava sahasının yeniden açılması için koşulların uygun olduğunu belirten Sırbistan uçuş kontrolü ajansı, Bosna-Hersek’in ise hava sahasını kısmen açtığını ifade etti.

       

Hırvatistan’daki makamlar, ülkenin başkenti Zagreb havalimanın da bulunduğu ülkedeki hemen hemen bütün havalimanlarının bugün yeniden açıldığını duyurdu.

       

DİÐER AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ DURUM

       

Belçika makamları, ülkenin hava sahası yarın tsi 09.00’a kadar kapalı kalacağını, Belçikalı hava şirketlerinin, yolcusuz olmak şartıyla uçaklarını ülkeye geri getirebileceklerini belirtti.

       

Polonya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı(PAZP), Polonya’nın orta kesiminde ve kuzeyinde hava sahasının tsi 19.00’dan itibaren yeniden açıldığını ve bu bölgelerde bulunan 6 havalimanının da yeni emre kadar yeniden açıldığını bildirdi.

       

Alman hava güvenliği ajansı DFS, Almanya’nın 16 uluslararası havalimanından 14’ünün yarın tsi 03.00’e kadar kapalı kalacağını açıkladı.

       

Avusturya makamları ise ülkenin hava sahasının, hava şartlarına göre, Pazartesi günü tsi 07.00’de yeniden açılacağını bildirdi.

       

İspanyol havacılık kurumunun (Aena) sözcüsü, İspanya’nın doğu ve kuzey bölgelerindeki bütün havalimanlarının tsi 16.30’dan itibaren yeniden açıldığını söyledi.

       

Norveç ise hava sahsının bir bölümünü açtı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika