spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sabre Airline Solutions Başkanı: Hugh JONES

Seçtiklerimiz

S:Havayollarının bir teknoloji sağlayıcısından nelere ihtiyaçları olacağını düşünüyorsunuz?

HJ: Geçtiğimiz yıl, birçok farklı iş modelinden ve iş bölgesinden müşterilerle tanışma fırsatım oldu. Onlardan duyduğum kadarıyla, onları kesin bir iş yapma yoluna sokmayan bir ortağa ihtiyaçları var. Bu yüzden, Sabre Airline Solutions®, daha fazla seçenekle ve gelirlerini arttırmaları ve büyümeleri ve müşterilerine istedikleri gibi davranmaları için farklı yollarla havayollarına istedikleri özgürlüğü sunuyor ve onlara istedikleri özgürlüğü sunuyor. Çünkü günün sonunda, bizim işimiz havayollarına en zor problemlerini çözmeleri için onlara yardımcı olmak ve başarılı olmalarına olanak sağlamaktır.

S: Özgürlükten bahsettiniz. Bu bir havayolu için neden önemlidir?

HJ: Bugünlerde, havayollarının çevik olmaya ihtiyaçları olduklarını anlıyoruz. Etkin bir şekilde rekabet edebilmek için, iş ihtiyaçlarına çabuk ve kolaylıkla adapte edebilecek çözümlere ihtiyaçları var. Havayollarına sunduğumuz özgürlük, ayarlanabilirlik ve adapte edilebilirliği içeriyor. Bizim esas yaklaşımımız, Servis (SaaS) çözümlerini, havayollarının standart prosedürlerimizi kullanmasını ve tek veya değişen iş çevresine çözümleri kolayca adapte edebilmelerini mümkün kılarak Yazılımı teslim etmektir. Sonuç olarak, standart vb müşteri çözümleri, havayollarının piyasaya olan hızlarını arttırırken, havayolunun toplam sahip olma maliyetini azaltmak. Ve tabi ki, bu esneklik havayolları için önemli, böylece sürekli değişen piyasada ilerleyebiliyorlar.

S: Endüstrinin bugün karşılaştığı en büyük üç zorluk nedir?

HJ: Bence hepimiz havayollarının artımlı gelire sahip olmak için yaratıcı yollar bulması gerektiğinde hemfikiriz. Müşterileri sadece bir yerden bir yere taşımanın ötesinde kendilerini değiştirmeliler. Endüstrinin bugün karşılaştığı zorluklardan biri, artımlı geliri alışveriş ve yardımcı satışlarla elde edebilme yeteneğidir. Bizim köklü danışmanlık uzmanlığımızı da içeren ürün alışverişi çözümümüz, stratejilerini geliştirmeleri ve geleneksel bir satıcı gibi davranmalarına olanak sağlamak, doğru ürünü dinamik olarak sunmak ve müşterinin yolculuğunda en iyi zamanlamakta doğru servisi sunmak için büyük bir fırsat geliştiriyor. Sonuç olarak, havayollarının yaşadığı gelir baskısını azaltmak ve yolculara hak ettikleri tecrübeyi yaşatmalarına yardım ediyoruz.

Diğer bir zorluk ise, bir havayolunun verimliliğini büyütmek ya da sürdürmek için artan yakıt fiyatlarını dengeleme kapasitesidir. Bu, çoğunlukla mal kullanımının geliştirilmesine ve aynı zamanda müşteri servisinin mükemmel bir şekilde gerçekleştirilmesine bağlıdır. Havayolları, havaalanlarını çalışır durumda tutmak, havaalanını kullanmayı maksimuma çıkarırken karışık düzensiz faaliyetleri yönetmektir. Örneğin, bizim dirençli havaalanı self-service çözümleri, havayollarının artan bir yolcu sayısıyla etkili bir şekilde başarılı bir şekilde başa çıkmasına yardımcı oluyor, iyileşme ve konaklama çözümlerimiz, havayollarının değişiklikleri etkili bir şekilde yönetmesini sağlıyor ve endüstri lideri programı ve takım yönetimi çözümlerimiz, en iyi programı sunduklarından emin olmalarına yardımcı oluyor. Bunlar, portföyümüzün, havayollarının kar potansiyeline ulaşmasına yardımcı olarak kilidini açtığı çok sayıdaki fırsatların sadece birkaç tanesidir.

Son olarak, üçüncü zorluk, daha iyi iş gücü sağlamanın yanı sıra, havayolunun benzersiz müşteri tecrübesini sunma kapasitesinin etrafında dönüyor. Havayollarının, büyük oranda bilgiye ulaşım imkanı var ama bu bilgiyi kullanılabilir yönetim bilgisine dönüştürebilmek için yardıma ihtiyacı var. Buna tüm düzeylerde ve tüm organizasyonda ihtiyaçları var – yönetim, analist, havaalanı mürettebatı, yer hizmetleri takımı; buna nerede olurlarsa olsun ihtiyaçları var – masalarında, bir uçakta, asfaltta. Belli bir havayolunun hem yolcunun hem iş gücünün taleplerini karşılayabilme zorluğu, çözümlerimizi müşteri önerilerine geleneksel çözümlerimizin ötesine götürme zorunluluğu getiriyor. Takımımız, havayollarını müşterilerine, iş gücüne uçağa ve havaalanına tam olarak bağlayan yenilikçi teknolojik çözümler sunuyor böylece kararlar daha çabuk alınabiliyor, faaliyete daha erken geçilebiliyor ve problemler daha hızlı çözülebiliyor. Biz, kelimenin tam anlamıyla, havayollarının bilgi çemberine gerçek zamanlı olarak yakınlaşabilmesini sağlayan çözümler sunuyor.

S: Sabre Airlines Solutions’da teknoloji ve yeniliğe gelindiğinde, havayolları nasıl bir rol oynuyor?

HJ: 380 müşterimizin yanı sıra havayolu ve havaalanı müşterilerimiz, yönümüzü belirlememizde, piyasaya bağlı yol haritaları geliştirmemize yardımcı olmada önemli bir rol oynuyor. Endüstri engellerine, gelecek trendlerine bakıyoruz ve müşterilerimizin söylediklerini dinliyoruz. Çeşitli kanallardan ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında öneri ve geri bildirim sunma konusunda fırsatları ve sesleri bulunması önemlidir. Bu işbirliği, havayolu boyutu, iş modeli ya da coğrafyası dikkate alınmaksızın tüm düzeylerde ortaya çıkıyor. Toplu olarak, bu da, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan ve endüstri kapsamlı zorlukları çözen yenilikçi çözümler sunduğumuzdan emin olmamıza yardımcı oluyor. Bizi farklı kılan bir özelliğimiz olan, endüstrideki en büyük, en işbirlikçi havayolu topluluğuna sahip olmamızla övünüyoruz.

S: Çözümlerinizi kullanırken müşterileriniz nasıl başarılara imza attılar?

HJ: Müşterilerimizle güçlü ilişkilerimiz olduğunu söylemekten ve onlarla onların başarılı olmalarına yardımcı olmak için onlarla sürekli olarak ortaklık kurduğumuzu söylemekten gurur duyuyorum. Ortak başarılarımızı destekleyen sayısız belgemiz ve faaliyetlerine nasıl değer getirdiğimiz hakkında alıntılarımız var. Sabre® birliğine müşteriler eklemeye devam ediyoruz, son olarak, Güney Afrika havayolu kulula.com bizim çözümlerimizle tekrar ayağa kalktı ve direkt bir sonuç olarak fiyat etkinliği ve yeni iş büyümesi bekleniyor. Virgin America, geçtiğimiz günlerde en iyi düşük ücretli havayolu ve en iyi mürettebat servisi de dahil olmak üzere birçok 2012 Dünya Havayolu Ödülü aldı. Müşterilerimizin iki tanesi JetBlue ve Alaska, müşteri memnuniyeti konusunda 2012 J.D. Power Awards ödülünü aldı. Havayollarımızın ne kadar başarılı olduğunu konusunda birkaç tane daha örneğimiz var ve onların teknoloji çözüm sağlayıcıları olmaktan gurur duyuyoruz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika